Vizualizezi pagina obiectivului turistic Castelul Chambord din Franta. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Franta precum: adresa Castelul Chambord, cum ajung la Castelul Chambord, program Castelul Chambord, preturi Castelul Chambord, poze Castelul Chambord, localizare pe harta Castelul Chambord si alte detalii Castelul Chambord.

  • Locatie: Franta
  • Adresa: Chambord, 41250 16km Est de Blois
  • Transport - autobuz: TLC din Blois
  • Website: www.chambord.org
  • Telefon: tel, info: 02 54 50 50 02 tel, info: 02 54 20 34 69
  • Pret: bilet intreg €8.50, redus €6.00, copil gratuit
  • Program: Mai-Sep 09:00-18:30, Oct-Apr 09:00-17:30, 14 Iul-15 Aug deschis pana la 20:30

Maretul Castel Chambord, un precursor al Versaillesului, se aliniaza pe firul raului Cosson, un afluent de stanga al Loirei. Masoara 117 m cu 156 m si cuprinde nu mai putin de 440 de camere. O particularitate demna de luat in seama este scara spiralata dubla.

Constructiile au inceput in anul 1519, sub domnia lui Francisc I, care nu a precupetit niciun efort financiar, ba chiar a schimbat cursul Loirei, doar pentru a spori somptuozitatea castelului. Tratatul incheiat in 1552, in urma caruia printesa germana ceda Frantei cele trei episcopate Metz, Toulon si Verdun a fost semnat aici. Palatul a fost o resedinta preferata de multi dintre regii de mai tarziu (cu exceptia lui Henric al III-lea si al IV-lea). Ludovic al XIV-lea venea aici deseori iar Molière si-a scris cateva din bine cunoscutele comedii la Château Chambord, printre care Bour-geois Gentilhomme (1670).

Prin secolul al 17-lea, castelul a fost daruit de catre Ludovic al XIV-lea lui Maurice de Saxonia. Revolutia Franceza nu a lasat urme asupra lui, insa toate obiectele de mobilier au fost vandute. In anul 1930, Castelul Chambord a intrat in proprietatea statului. Parcul, cu o intindere pe 5.500 de hectare, din care patru cincimi sunt paduri, este inconjurat de un zid de 32 km (cel mai lung din Franta), prevazut cu sase porti ce deschid sase drumuri pana la castel. Pe vremea cand era locuit de familiile regale, palatul se mandrea cu terasa de influenta italiana, aleasa de inaltele fete pentru o clipa de destindere.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Franta? Doresti sa te cazezi in apropiere de Castelul Chambord?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.