Vizualizezi pagina obiectivului turistic Castelul Corvinilor din Hunedoara, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Hunedoara, Romania precum: adresa Castelul Corvinilor, cum ajung la Castelul Corvinilor, program Castelul Corvinilor, preturi Castelul Corvinilor, poze Castelul Corvinilor, localizare pe harta Castelul Corvinilor si alte detalii Castelul Corvinilor.

  • Locatie: Hunedoara, Hunedoara, Romania

Cetatea Medievala a Hunedoarei sau Castelul Corvinilor, Corvinestilor sau al Huniazilor, este unul dintre cele mai impresionante monumente de arhitectura gotica din Transilvania.

Castelul si-a dus faima si peste hotare, fiind apreciat pentru caracterul impozant, arhitectura si pozitionare. In parcursul istoriei sale contemporane, castelul a fost gazda si cadrul realizarii mai multor productii cinematografice de prestigiu (filme artistice, documentare sau clipuri publicitare), aici fiind ecranizate momente celebre din istoria românilor sau din istoria universala.

Cetatea Hunedoarei a fost ridicata in secolul al XV-lea de catre Ioan de Hunedoara, pe locul unei vechi intarituri, pe o stanca, de unde vegheaza de veacuri. Constructia este prevazuta cu turnuri, bastioane si un donjon. Acoperisurile inalte sunt acoperite cu tigla policroma, sclipind in bataia soarelui.

Documentele atesta faptul ca cetatea a fost una dintre cele mai vestite proprietati ale lui Ioan de Hunedoara, cunoscand o insemnatate deosebita in timpul vietii acestuia. Reprezenta un punct strategic intarit, dar si resedinta feudala.

De-a lungul timpului castelul si-a modificat infatisarea, fiind imbogatit cu turnuri, sali si camere de onoare. Elementele ce si-au pastrat aspectul initial sunt galeria si donjonul, ultimul turn de aparare, denumit “Ne Boisa”, adica “Nu te teme”, precum si Turnul Capistrano (dupa numele lui Ioan de Capistrano, vestit calugar de la curtea castelului).

Alte elemente valoroase ale constructiei sunt: Sala Cavalerilor (mare incapere de receptii), Turnul Buzduganelor, Bastionul Alb (servea drept depozit de bucate) si Sala Dietei (cu medalioane pictate pe pereti, precum portretele domnilor Matei Basarab si Vasile Lupu).

Una dintre aripile castelului, denumita Matia, expune o pictura referitoare la legenda cu corbul de la care se spune ca provine numele urmasilor lui Ioan de Hunedoara (Corvini).

Curtea castelului, alaturi de capela zidita in timpul lui Ioan de Hunedoara, se afla o fantana adanca de 30 de metri. Legenda spune ca ar fi fost sapata de trei prizonieri turci, carora le-a fost promisa libertate daca ajung la apa. Acestia s-au chinuit 15 ani, dupa care stapanul lor nu s-a tinut de cuvant, lucru sugerat si de inscriptia de pe zidul fantanii care inseamna “Apa ai, inima n-ai”.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Hunedoara, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Castelul Corvinilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Cred ca este cel mai impunator si mai frumos castel din Romania, dar cam piperat pretul de intrare in raport cu ce ma vazut in interior 30 de lei…

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Vila Royal
Deva, Hunedoara

Vezi pagina unitatii de cazare Vila Royal

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.