Vizualizezi pagina obiectivului turistic Castelul din Dublin, Irlanda. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Dublin, Irlanda precum: adresa Castelul, cum ajung la Castelul, program Castelul, preturi Castelul, poze Castelul, localizare pe harta Castelul si alte detalii Castelul.

  • Locatie: Dublin, Irlanda
  • Adresa: Dame St Cork Hill
  • Transport - autobuz: 50, 54, 56a, 77, 77a
  • Website: www.dublincastle.ie
  • Telefon: 01 677 7129
  • Pret: intrare €4.50/3
  • Program: 10am-4.45pm Lun-Vin; de la 2pm Sam

Castelul din Dublin a fost locul administratiei centrale in timpul celor 700 de ani de guvernare britanica, pana in anul 1922. Castelul a indeplinit o serie de roluri de-a lungul istoriei sale: fortareata medievala, resedinta regala si garnizoana militara. In anul 1534, rebelul irlandez Silken Thomas (numit astfel pentru hainele sale rafinate) a lansat un atac si a asediat castelul.

In prezent, castelul este folosit in special pentru ocazii ceremoniale, expozitii si chiar concerte. Apartamentele de stat sunt deschise pentru vizitatori si exista un numar de muzee pe care le puteti explora, inclusiv Biblioteca si Galeria Chester Beatty.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Dublin, Irlanda? Doresti sa te cazezi in apropiere de Castelul?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 4.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Dimancea Madalina

dimancea-madalina

Castelul se afla chiar in spatele Primariei. Nu este chiar acel edifiiu medieval la care ne duce cu gandul cuvantul “castel”, ci o constructie in stil georgian decorata in interior cu tapiserii si stucaturi. Singurele care mai pot fi vizitate astazi sunt Apartmentele Oficiale si subsolul cu fundatiile Turnului Pulberariei. Va recomand un tur ghidat care dureaza aproximativ 45 de minute. Saint Patick’s Hall ( o veti vedea cu siguranta daca alegeti turul ghidat) este o fosta sala de bal folosita astazi pentru investirea presedintilor irlandezi. La final, inainte de a parasi castelul, mergeti cateva minute si in gradina sa circulara. O sa ramaneti uimiti.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.