Vizualizezi pagina obiectivului turistic Castelul Gilau din Gilau, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Gilau, Romania precum: adresa Castelul Gilau, cum ajung la Castelul Gilau, program Castelul Gilau, preturi Castelul Gilau, poze Castelul Gilau, localizare pe harta Castelul Gilau si alte detalii Castelul Gilau.

  • Locatie: Gilau, Cluj, Romania

Castelul Gilau este situat in comuna cu acelasi nume din judetul Cluj si dateaza din secolele XII-XIII. A fost sediul pricipesei Transilvaniei Isabella Jagiello Zapolya in secolul al XVI-lea, dupa cum atesta istoricii.

Conform cronicarului secolului al XIII-lea, "Anonymus Notar&quot, numele localitatii Gilau provine de la cel al voievodului Gelu, ai carui 200 de osteni s-au confruntat aici cu ceata lui Tuhutum.

Potrivit academicianului Stefan Pascu, numele "Gilau&quot, in maghiara "Gyalu&quot ar fi transliterarea maghiara a substantivului "Dealu&quot, in pronuntia romanilor ardeleni "Ghialu&quot.

Castelul cuprinde peste 30 de camere si un parc de aproape 150 de mii de metri patrati. Un aspect interesant este si faptul ca in curtea castelului au fost descoperite ruinele unui castru roman. Acolo s-au descoperit piese istorice importante, precum: topoare din piatra, monede romane, un medalion funerar roman, statueta din bronz "Venus din Gilau&quot şi vase din bronz din secolul III.

In ciuda importantei castelului si a pieselor descoperite aici, nu au existat donatii pentru restaurarea si amenajarea acestuia, fiind lasat in paragina si pus sub lacat.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Gilau, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Castelul Gilau?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Diadis
Cluj Napoca, Cluj

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Diadis

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.