Vizualizezi pagina obiectivului turistic Castelul Iulia Hasdeu din Campina, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Campina, Romania precum: adresa Castelul Iulia Hasdeu, cum ajung la Castelul Iulia Hasdeu, program Castelul Iulia Hasdeu, preturi Castelul Iulia Hasdeu, poze Castelul Iulia Hasdeu, localizare pe harta Castelul Iulia Hasdeu si alte detalii Castelul Iulia Hasdeu.

  • Locatie: Campina, Prahova, Romania

Castelul Iulia Hasdeu a fost construit intre anii 1893 – 1896, in localitatea Campina, de catre Bogdan Petriceicu Hasdeu, in memoria fiicei lui, Iulia Hasdeu, care a murit de tuberculoza, la varsta de 18 ani.

Muzeul a fost inaugurat la 2 iulie 1897, fiind deschis publicului inca din timpul vietii lui Hasdeu. Dupa moartea acestuia, muzeul a fost inchis, iar incercarile mostenitorilor de a il repune in functiune au intampinat dificultati din partea autoritatilor. A fost redeschis dupa Primul Razboi Mondial, dar a fost abandonat in anul 1947. Insa, soarta castelului nu se opreste aici. Acesta este reintrodus in reteaua muzestica in anul 1958, dupa o interventie in Parlament a lui George Calinescu.

Denumit si "Templul Spiritului&quot, castelul pluteste intr-o aura de mister, unii spunand ca aici, Hasdeu comunica cu spiritul fiicei sale prin spiritism.

Muzeul valorifica istoria culturii prin documente ce prezinta viata si opera marelui carturar: fotografii de familie, manuscrise, mobilier, obiecte personale ce au apartinut lui Hasdeu si fiicei sale (300 exponate), carte veche, tablouri, arhive, schitele castelului, primele editii ale cartilor lui Hasdeu etc.

Iulia Hasdeu a fost primul roman care a absolvit Universitatea Sorbona din Franta, o tanara intelectuala, poeta, ce a uimit prin talentul si inteligenta sa.

Prima sala a muzeului este reprezentata de un salon de primire a doamnei Iulia Hasdeu, sotia savantului, unde se afla bustul sau de marmaura. In sala a doua este amenajata sufrageria, cu portretele familiei, pictate in medalioane pe peretii camerei. A treia sala curpinde templul castelului, cel mai inalt turn, cu pronaos si oglinzi paralele, si un altar. In mijlocul turnului se inalta statueta lui Iisus, sculptata de Rafael Casciani. In a patra sala se afla biroul de lucru al lui Hasdeu, in care se afla portretele familiei, urmand ca in a cincea sala sa gasim camera cu cale, dedicata Iuliei Hasdeu, unde se afla papusa acesteia, o sculptura si bustul Iuliei, realizat in anul 1890. De asemenea, aici se afla jurnalul tinerei si caietul sau de matematica. Ultima sala este deosebita pentru scopul ei si modul in care a fost decorata. Aici aveau loc sedintele de spiritism, fiind formata din o luneta astronomica, un sfesnic, o statueta a lui Iisus si un porumbel de piatra.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Campina, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Castelul Iulia Hasdeu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Toamna trecuta am cam platit biletul degeaba pebtru ca era in renovare. Se vizitau cateva camere la parter si la etaj era interzis.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.