Vizualizezi pagina obiectivului turistic Castelul Mercy din Carani, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Carani, Romania precum: adresa Castelul Mercy, cum ajung la Castelul Mercy, program Castelul Mercy, preturi Castelul Mercy, poze Castelul Mercy, localizare pe harta Castelul Mercy si alte detalii Castelul Mercy.

  • Locatie: Carani, Timis, Romania

Construit intre anii 1733-1734 de contele Mercy, caruia ii poarta si numele, castelul este situat in satul Carani din judetul Timis. A fost folosit drept resedinta pentru conte si familia sa, fiind una dintre cele mai vechi constructii din Banat.

Castelul prezinta detalii arhitecturale deosebite, avand si o gradina amenajata in stil baroc. Pe fatada exista doua usi simetric dispuse fata de axul cladirii.

In anul 1885 constructia a fost destinata Scolii profesionale de padurari, actualul Liceu Silvic, fiind cunoscuta sub numele de "Casa de Vanatoare&quot. Existenta Casei de Vanatoare este mentionata cu ocazii marii epidemii de ciuma din Timisoara, in timpul careia au pierit cca 1.000 de persoane din cel aprox. 6.000 de locuitori, cand cladirea a fost folosita drept spital pentru a izola bolnavii.

In timpul sapaturilor arheologice, pe langa oseminte omenesti si fragmente de arme, aici au fost gasite si monede de argint din timpul imparatului Leopold (1658 – 1703), precum si bani de bronz din vremea imparatesei Maria Tereza si a imparatului Franz Joseph.

Pe la sfarsitul secolului al XVIII-lea, Castelul de Vanatoare devine loc de petrecere. Oaspetii veneau, slujitorii se grabeau sa duca caii la grajd si se organizau petreceri de vanatoare. Existau oameni care aveau grija de caini, femeile gateau la bucatarie si peste tot erau trupe de soldati.

In prezent, aici exista urme ale trecutului glorios al castelului: gratii si usi de fier nituit lucrate de mesteri austrici, fierarii impresionante, ritanti metalici ce tin peretii pivnitei, fragmente colorate de vitralii din perioada romantica, iar in varful cladirii o roza a vanturilor cu initialele echivalente cuvintelor maghiare pentru punctele cardinale, de pe vremea cand Banatul a intrat sub administratia Ungariei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Carani, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Castelul Mercy?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.