Vizualizezi pagina obiectivului turistic Castelul Sao Jorge din Lisabona, Portugalia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Lisabona, Portugalia precum: adresa Castelul Sao Jorge, cum ajung la Castelul Sao Jorge, program Castelul Sao Jorge, preturi Castelul Sao Jorge, poze Castelul Sao Jorge, localizare pe harta Castelul Sao Jorge si alte detalii Castelul Sao Jorge.

  • Locatie: Lisabona, Portugalia
  • Adresa: Largo do Chao da Feira
  • Transport - autobuz: 37 din Rossio
  • Telefon: 218 800 620
  • Pret: adult/sub 10 ani/redus €5/gratuit/2.50
  • Program: 9am-9pm Mar-Oct, 9am-6pm Noi-Feb

Castelul Sao Jorge este un castel medieval care domina cartierul Alfama, cel mai vechi cartier din Lisabona. Timp de secole, castelul a fost principala resedinta a monarhilor portughezi.

Castelo de Sao Jorge este pozitionat strategic pe cel mai inalt deal din Lisabona. Inca de dinaintea venirii romanilor aici existau fortificatii, dar structura actuala a fost construita pe la jumatatea secolului 11, in timpul erei maure. In timpul celei de-a doua cruciade, castelul a fost ultimul bastion in rezistenta impotriva armatei crestine, condusa de primul rege al Portugaliei, Afonso Henriques. Acesta a cucerit, intr-un final, castelul in anul 1147 cu ajutorul cruciatilor nord-europeni, dupa un asediu de 17 saptamani. A fost o victorie de referinta din timpul Reconquistei, recucerirea pamantului din peninsula Iberica de la mauri.

Castelul a devenit principala resedinta a regilor portughezi iar in anul 1502 a fost construit un palat in interiorul zidurilor castelului, pentru a oferi mai mult confort monarhilor. Castelul a fost avariat grav de catre cutremurul din 1755, dar a fost renovat partial si au fost adaugate noi cladiri. Castelul a continuat sa fie folosit in scop militar pana la inceputul secolului 20. Aspectul actual dateaza din anii 1930, atunci cand a fost restaurat la starea sa medievala.

Complexul castelului este inconjurat de ziduri groase, de unde vizitatorii au o panorama cuprinzatoare asupra Lisabonei. Intrarea in complex duce la Praça d’Armas (zona de parada), o piata deschisa unde, printre copaci, se afla o statuie a primului rege al Portugaliei. De aici, treptele duc la cetatea fortificata, inchisa prin ziduri care leaga 11 turnuri crenelate. Vizitatorii pot merge pana la aceste metereze si se pot plimba de la un turn la altul.

Turnul central este Torre de Ulísses (Turnul lui Ulise), unde erau depozitate arhivele regale. Inauntru de afla o camera obscura, un dispozitiv optic, inventat de Leonardo da Vinci, care proiecteaza imagini in timp real din oras pe peretii turnului. La dreapta de acest turn se afla cel mai puternic dintre turnuri, care a fost folosit ca post de comanda. La stanga de Turnul lui Ulise este Turnul Palatului, denumit dupa palatul Alcáçova din apropiere, care gazduieste acum un muzeu si un restaurant. Muzeul expune o colectie de descoperiri arheologice excavate de pe locul pe care se afla castelul.

Un zid lung duce de la cetate, spre est, catre un sit arheologic de unde au fost excavate ramasite ale cartierului maur, ale unui palat (Palatul contilor de Santiago) si ale Epocii de Fier. Acest zid trece prin Poarta Moniz, una din cele trei porti principale ale castelului. Poarta este denumita dupa nobilul Martim Moniz, care, conform legendei, si-a dat viata in timpul asediului din 1147 aruncandu-se in fata portii care se inchidea, permitandu-le trupelor crestine sa intre in castel.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Lisabona, Portugalia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Castelul Sao Jorge?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 4.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Eftimie George Stefan

eftimie-george-stefan

Castelul este o de fapt o fortareata, in interior nu prea ai ce vedea, insa privelistea este una deosebita si face toti banii. Se vede tot orasul de pe o parte, iar pe partea opusa fluviul.
Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.