Vizualizezi pagina obiectivului turistic Castelul Teleki din Pribilesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pribilesti, Romania precum: adresa Castelul Teleki, cum ajung la Castelul Teleki, program Castelul Teleki, preturi Castelul Teleki, poze Castelul Teleki, localizare pe harta Castelul Teleki si alte detalii Castelul Teleki.

  • Locatie: Pribilesti, Maramures, Romania

Castelul Teleki este situat in localitatea Pribilesti, comuna maramureseana Satulung si are o vechime de aproape 300 de ani.

A fost folosit drept resedinta de vara de catre nobilul Geza Teleki, in anul 1897 primind un etaj si alte modificari, reprezentand stilul arhitectural eclectic.

Localitatea in care este situat castelul este situata la 18 km de Baia Mare si a fost atestata documentar in anul 1405, sub denumirea “Pribyfalya”, apartinand Cetatii Chioar, detinuta de familia Dragffy. La sfarsitul secolului XVIII a fost donat de catre principele Apaffy lui Teleki Mihai.

Castelul Teleki a ramas in familia pricipelui pana la sfarsitul celui De-al Doilea Razboi Mondial, cand familia Teleki a emigrat in strainatate.

Castelul a fost nationalizat in anul 1949, in timpul comunismului avand diverse intrebuintari: sala de bal, sala de cinema, depozit pentru cereale si sediu CAP.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pribilesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Castelul Teleki?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Floris
Baia Mare, Maramures

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Floris

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.