Vizualizezi pagina obiectivului turistic Castelul Trsat din Rijeka, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Rijeka, Croatia precum: adresa Castelul Trsat, cum ajung la Castelul Trsat, program Castelul Trsat, preturi Castelul Trsat, poze Castelul Trsat, localizare pe harta Castelul Trsat si alte detalii Castelul Trsat.

  • Locatie: Rijeka, Primorsko-Goranska zupanija, Croatia
  • Adresa: nord-est de centrul orasului
  • Telefon: tel, info: 051 217 714
  • Pret: HRK15
  • Program: 09:00-23:00 Mar-Dum Apr-Nov, 09:00-15:00 Mar-Dum Dec-Mar

Castelul Trsat este situat strategic pe un deal care domina Rijeka, la altitudinea de 138 de metri deasupra nivelului marii. Ca centru parohial a fost mentionat pentru prima data in anul 1288 (secolul 13). Castelul Trsat este unul dintre cele mai vechi fortificatii de pe coasta croata, care a pastrat caracteristicile timpurii ale constructiei orasului medieval; bastioanele si meterezele sale privesc in jos valea raului Rječina la docuri, Marea Adriatica si insula Krk in departare. Structura actuala a fost construita de Frankopan, Duce de Krk.

Castelul a fost un martor tacut al atacurilor de pe mare si de pe uscat. Un cutremur din anul 1725 l-a daramat. Cele mai noi restaurari au fost facute in anul 1824 de catre irlandezul Laval Nugent, un comandant in armata austriaca. Acesta a cumparat castelul si l-a restaurat intr-un design romantic neoclasic. Mausoleul familiei Nugent, construit in stil antic grecesc, este astazi o galerie, in timp ce in subteran, in fostul beci, exista o expozitie cu exponate ocazionale.

Astazi, Castelul Trsat, pe langa magazinul de suveniruri si un bar, este imbogatit cu noi facilitati – galeria, cu spatiu pentru expozitii de arta, precum si concerte in aer liber pe timpul verii, spectacolele de teatru, spectacole de moda si seri literare.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Rijeka, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Castelul Trsat?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.