Vizualizezi pagina obiectivului turistic Castrul Roman Pietroasele din Pietroasele, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pietroasele, Romania precum: adresa Castrul Roman Pietroasele, cum ajung la Castrul Roman Pietroasele, program Castrul Roman Pietroasele, preturi Castrul Roman Pietroasele, poze Castrul Roman Pietroasele, localizare pe harta Castrul Roman Pietroasele si alte detalii Castrul Roman Pietroasele.

  • Locatie: Pietroasele, Buzau, Romania

Castrul roman Pietroasele se afla in comuna Pietroasele, in apropiere de Buzau si prezinta urmele de locuire de pe teritorul comunei pana in neo-eneolitic.

Castrul a fost construit de catre imparatul Constantin cel Mare intre anii 324-328/330, in perioada campaniei impotriva gotilor de la nord de Dunare si facea parte din sistemul de aparare a teritoriului nord-dunarean recucerit.

Se intinde pe o suprafata de 124 × 158 metri iar rolul lui era semnificativ in continuarea procesului de romanizare a populatiei locale si in raspandirea crestinismului in randul acesteia, dupa legalizarea noii religii de Constantin cel Mare, in anul 312, prin Edictul de la Milano.

Constructia era incalzita printr-un sistem central, caldura circuland pe sub pardoseala incaperilor si prin peretii acestora, prin culoare si spatii ingenios amenajate.

Edificiul cu hipocaust de la Pietroasele este monument unicat in spatiul romanesc.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pietroasele, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Castrul Roman Pietroasele?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.