Vizualizezi pagina obiectivului turistic Castrul Roman Potaissa din Turda, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Turda, Romania precum: adresa Castrul Roman Potaissa, cum ajung la Castrul Roman Potaissa, program Castrul Roman Potaissa, preturi Castrul Roman Potaissa, poze Castrul Roman Potaissa, localizare pe harta Castrul Roman Potaissa si alte detalii Castrul Roman Potaissa.

  • Locatie: Turda, Cluj, Romania

Castrul roman Potaissa reprezinta cel mai important monument istorico-arheologic al orasului Turda, situat pe platoul numit Dealul Cetatii. Construit de catre Legiunea a V-a Macedonica in anul 168 pentru apararea Daciei Superior, castrul roman se afla pe lista monumentelor istorice ale judetului Cluj.

La mijlocul secolului al III-lea, castrul roman era cel mai mare castru de legiune cu functionare indelungata din Dacia, avand la mijlocul secolului al III-lea circa 25.000 de locuitori.

Castrul are forma dreptunghiulara cu laturile lungi de 573 m si cele scurte de 408 m. Are o poarta orientata spre vest, spre o zona mai inalta, fiind situat pe un platou inalt, ferit de inundatii dar in acelasi timp fiind suficient de aproape de un curs de apa.

Alimentarea cu apa se facea printr-o conducta realizata din tuburi de teracota, in interior fiind dispuse mai multe fantani.

Aici au fost descoperite numeroase obiecte precum: monede, mozaicuri, inscriptii pe piatra etc.

Pozitia castrului permitea observarea drumului spre Napoca pana la mari departari.

Castrul roman Potaissa a fost introdus in circuitul turistic, o mare parte a ruinelor sale fiind consolidate si putand fi vizitate de turisti dornici sa admire urmele civilizatiei dacice pe aceste meleaguri.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Turda, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Castrul Roman Potaissa?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.