Vizualizezi pagina obiectivului turistic Catedrala Almudena din Madrid, Spania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Madrid, Spania precum: adresa Catedrala Almudena, cum ajung la Catedrala Almudena, program Catedrala Almudena, preturi Catedrala Almudena, poze Catedrala Almudena, localizare pe harta Catedrala Almudena si alte detalii Catedrala Almudena.

  • Locatie: Madrid, Spania

Catedrala Almudena din Madrid este una din cele mai vechi din oras, datand din secolul 9. De-a lungul secolelor a fost modifica si extinsa, demolata si reconstruita. In timpul lui Lope de Vega (secolele 16-17) pe acest loc se afla o biserica bogata si frumoasa, in apropiere de Alcazar. Dar, in 1870, pentru motive care nu sunt clare, aceasta biserica a fost daramata.

In 1883 a fost pusa piatra de temelie a maretei biserici neo-gotice Almudena, pe locul fostei biserici. La proiectul gigant au lucrat o serie de arhitecti pana in anul 1940 cand lucrarile s-au oprit. Ulterior, lucrarile au fost reluate de catre arhitectii Fernando Chueca Goitia si Carlos Sidro. Catedrala a fost finalizata in anul 1999, dar a avut parte de o deschidere oficiala in anul 1993, atunci cand Papa Ioan Paul al II-lea a sacralizat-o, o statuie a acestuia gasindu-se in fata catedralei.

Ca dimensiuni, Catedrala Almudena are o lungime de 104 metri si o latime de 74 de metri si reprezinta un obiectiv turistic de neratat in timpul vacantei la Madrid.

Adresa:

  • Calle Bailen 10

Transport:

  • Metrou: Statia Opera (M2, M5)

Orar:

  • Zilnic: 9:00 si 21:00

Preturi:

  • Gratuit

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Madrid, Spania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Catedrala Almudena?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Catedrala Almundena-Madrid,Spania

Catedrala romano catolica ,Almundena, a fost construita la inceputul secolului al XIX lea cu orientare nord-sud ,ca parte integranta a Palatului Regal, sub ordinul marchizului de Cubas si include cripta neo –romana care fost construita in1880 .

In 1883 ,Alfonso al II-lea,pune piatra de temelie a ceea ce avea sa fie viitoarea caterdala.Catedrala este o opera de inspiratie medievala de stil gotic in care verticalitatea contrasteaza cu orizontalitatea clasicismului Palatului Regal,care se gaseste alaturi.Proiectele originale din secolului al XVIII lea au fost continuate ,la fatada principala adaugindu se doua turnuri simetrice care au fost terminate in 1960 ,care au adus mari modificari in raport cu proiectul marchizului Cubas.

Catedrala a fost terminata inainte de 1993, anul in care ea a fost sfintita de papa Jean –Paul al II lea.Pina atunci bazilica San Isidro facea oficiu de catedrala.

Catedrala este dedicata Fecioarei de Almundena ,patroana orasului venerata din timpuri stravechi.Traditia spune ca in timpul stapinirii otomane locuitorii crestini ai orasului ascundeau statuia Fecioarei intr o nisa in perete(in araba a

” almundaina”sau in magaziile de griu(almudit) care se gaseau in zona.

Ea a fost descoperita miraculos de catre Alfonso al VI lea a recucerit orasul la 9 noiembrie 1085.De atunci statuia Fecioarei Maria a primit numele de “Almundena”,nume popular in Madrid si pe care multe fetite il primesc la nastere.

Catedrala Almundena este azi sediul Arhiepicopului Madridului incepind din 1993 ,pina atunci suprematia bisericii a avut o Arhiepiscopia de Toledo unde a fost multa vreme si capitala Spaniei.

Cupola catedralei este construit in interior in stil gotic ,iar in exterior in stil baroc si este acoperita cu ardezie.Fatada dinspre Palatul regal are 12 statui care reprezinta sfintii apostoli.Fatada principala da in piata Armory si consta doua rinduri de coloane etajate care au deasupra in medalion o statuie a Fecioarei de la Almundena.In fata catedralei se afla statuia Papei Ioan Paul al-II –lea,opera lui Juan Avalos.Piata este luminata de patru felinare in stil fernandino.Platoul din fata catedralei este inchis cu gard metalic.

Interiorul cateralei are forma de cruce,formata din naos cu doua nave si tei nave de croaziera mari in stil gotic.

Fecioara de la Almundena are un altar ridicat la care se poate ajunge pe doua scari laterale cu balustrada metalica.O statuie in lemn reprezentind o pe Fecioara cu copilul in brate plantata pe un tron de argint ,avind pe lateral sfesnice tot de argint.Vizita in lacasul sfint incepe prin salile Catredralei;sala Capitoliu si marea Sacristie decorata recent cu mozaic de catre preotul sloven P.Ivan Marco Rupnik.Artistul stabileste o relatie intre portretul biblic al Creatiei (la stinga) si si citeva peisaje din viata lui Isus Christos(la dreapta).Din balconul fatadei catedralei ,se poate cotempla Palatul Regal,apoi avem aces in prima galerie a muzeului consacrata istoriei Bisericii Madridului si a celor doi patroni ai sai: Fecioara de la Almundena si San Isidro Labrador.Muzeul Catedralei expune o mare cantitate de obiecte de cult ale Fecioarei,vesminte,coroane,bijuterii.In a doua galerie este explicata fata catehist liturgica a Bisericii Catolice.

Sacramentul Euharistiei este reprezentat prin trei spatii;sacristia,altarul si adoratia.Restul obiectelor arata tainele botezului,penitenta,confirmarea,ungerea,ordinul sacerdotal,mariajul

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 8 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.