Vizualizezi pagina obiectivului turistic Catedrala Episcopala Sfantul Nicolae din Ramnicu Valcea, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Ramnicu Valcea, Romania precum: adresa Catedrala Episcopala Sfantul Nicolae, cum ajung la Catedrala Episcopala Sfantul Nicolae, program Catedrala Episcopala Sfantul Nicolae, preturi Catedrala Episcopala Sfantul Nicolae, poze Catedrala Episcopala Sfantul Nicolae, localizare pe harta Catedrala Episcopala Sfantul Nicolae si alte detalii Catedrala Episcopala Sfantul Nicolae.

  • Locatie: Ramnicu Valcea, Valcea, Romania

Catedrala Episcopala Sfantul Nicolae se afla pe strada Carol I din Ramnicu Valcea si a fost construita intre anii 1850 – 1856 de catre Calnicul de la Cernica.

Constructia este in forma de cruce si este compusa dintr-un altar larg, bolti semicalotate, ferestre mari, acoperis din tabla de arama si pardoseala de ciment mozaicat.

Pictura interioara a fost realizata de catre Gheorghe Tattarascu dar ulterior a fost refacuta de pictorul Traian Trestioreanu intr-o maniera mai putin fericita.

Catedrala detine o racla speciala, facuta din lemn de tei si cires, in care se afla capul Sfantului Mare Mucenic Mercurie, moastele Sfantului Teodor Stratilat, general in armata romana si moastele Sfantului Carp Episcopul. Mai sunt adapostite obiecte de pret precum carti religioase frumos legate si vase sfinte lucrate in filigran.

In anul 1949 a fost desemnata Catedrala Eparhiei Ramnicului si Argesului, iar apoi doar a Ramnicului.

Hramul bisericii este Sfantul Nicolae.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Ramnicu Valcea, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Catedrala Episcopala Sfantul Nicolae?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

O locatie impunatoare prin spatiul si cladirile impunatoare care compun acest complex. Merita sa ii acordati o jumatate de ora cel putin cand treceti prin Rm. Valcea.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Sofianu
Ramnicu Valcea, Valcea

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Sofianu

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.