Vizualizezi pagina obiectivului turistic Catedrala Eroilor din Targoviste, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Targoviste, Romania precum: adresa Catedrala Eroilor, cum ajung la Catedrala Eroilor, program Catedrala Eroilor, preturi Catedrala Eroilor, poze Catedrala Eroilor, localizare pe harta Catedrala Eroilor si alte detalii Catedrala Eroilor.

  • Locatie: Targoviste, Dambovita, Romania

Catedrala Eroilor din Targoviste este un lacas de cult ortodox, situat la intersectia Bulevardului I.C. Bratianu cu strada Radu de la Afumati. A fost construita in stil neoromanesc (neobizantin) in anul 1990. Biserica este construita in plan trilobat (cu trei abside, una centrala si doua laterale), cu o singura nava. Fatada principala a lacasului de cult are un pridvor deschis sustinut de sase coloane unite prin arcade cu medalioane cu fresce, in care sunt redati cei 12 Apostoli, cate doi in fiecare medalion.

Biserica are trei turle. Fresca exterioara de pe peretele de apus al frontonului turlei centrale infatiseaza scena Inaltarii Domnului, in care Isus Hristos este redat in culoarea galben auriu. Peretii interiori sunt decorati cu fresce reprezentand scene biblice, pe fundal albastru. Catapeteasma si mobilierul sunt din lemn de stejar sculptat.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Targoviste, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Catedrala Eroilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel King
Targoviste, Dambovita

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel King

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.