Vizualizezi pagina obiectivului turistic Catedrala din Helsinki, Finlanda. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Helsinki, Finlanda precum: adresa Catedrala, cum ajung la Catedrala, program Catedrala, preturi Catedrala, poze Catedrala, localizare pe harta Catedrala si alte detalii Catedrala.

  • Locatie: Helsinki, Southern Finland, Finlanda

Catedrala din Helsinki este o cladire frumoasa si importanta din punct de vedere istoric, o biserica evanghelica luterana si, pentru multi, simbolul capitalei finlandeze. Catedrala luterana a fost construita intre 1830 si 1852 pentru a inlocui o biserica mai veche din 1727.

Biserica are o forma de cruce greaca iar designul original neoclasic al lui Carl Engel a fost modificat de catre succesorul sau, Ernst Lohrmann. Lohrmann a adaugat patru turnuri mici si cladiri secundare, dintre care una este o clopotnita si alta o capela. Pe acoperisul Catedralei din Helsinki sunt statui din zinc ale Apostolilor, care sunt cele mai mari statui din zinc din lume.

Altarul a fost pictat in anii 1880 iar statuile de pe ambele parti ale altarului si amvonului au fost proiectate de Engel. Capacitatea catedralei este de 1.300 de locuri. Catedrala din Helsinki s-a numit Biserica Sfantul Nicolae pana la Independenta Finlandei din 1917. Incepand cu 1959, a devenit catedrala.

Adresa

  • Unioninkatu 29, FI-00121 Helsinki

Program

  • Iarna: 09:00-18:00
  • Vara: 09:00-24:00

Preturi

  • Intrarea gratuita

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Helsinki, Finlanda? Doresti sa te cazezi in apropiere de Catedrala?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.