Vizualizezi pagina obiectivului turistic Catedrala din Koln, Germania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Koln, Germania precum: adresa Catedrala, cum ajung la Catedrala, program Catedrala, preturi Catedrala, poze Catedrala, localizare pe harta Catedrala si alte detalii Catedrala.

  • Locatie: Koln, Rinul de Nord - Westfalia, Germania
  • Website: www.koelner-dom.de
  • Telefon: 0221 1794 0200
  • Program: 6am-10pm Mai-Oct, pana la 7.30pm Nov-Apr, turnul sudic 9am-6pm Mai-Sep, pana la 5pm Mar-Apr & Oct, pana la 4pm Nov-Feb

Minunata Catedrala din Koln este cel mai renumit punct de reper al orasului si serveste ca sediul Arhiepiscopului de Koln. Este una din cele mai mari bierici din lume si, pentru ceva timp, catedrala a detinut titlul de cea mai inalta cladire din lume. Cu intreruperi, a fost nevoie de peste 600 de ani pentru a construi aceasta structura ecleziastica uimitoare, lucrarile incepand in anul 1248 si terminandu-se in 1880. Este o locatie inscrisa in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, numita ‘o lucrare exceptionala a geniului creator uman’. Catedrala este, de departe, simbolul orasului Koln si atrage milioane de vizitatori anual.

Avand hramul Sfantului Petru si Fecioarei Maria, Catedrala din Koln a fost construita, initial, pentru a gazdui moastele celor trei magi, care au fost daruite Arhiepiscopului de Koln in anul 1164. Constructia a inceput in forta in 1248, aripa estica fiind sfintita in 1322. Dar apoi, au existat pauze mari in constructie. Mai exact, in 1534, lucrarile s-au oprit de tot. In anul 1842, cu ajutorul statului prusac – care a vazut catedrala ca un simbol al unificarii Germaniei – s-a hotarat finalizarea catedralei. Lucrarile s-au reluat, folosindu-se tehnici si materiale noi si imbunatatite, care au permis un ritm mai accelerat al constructiei decat in urma cu sase secole. In 1880, a avut loc un eveniment national pentru a marca finalizarea catedralei.

Dezastrul a lovit, insa, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Catedrala din Koln a fost lovita de aproximativ 70 de bombe si a fost grav avariata, dar nu distrusa in totalitate. Reparatiile au inceput imediat dupa razboi si s-au terminat in anul 1956.

Catedrala are o lungime de 144,6 metri si in punctul sau cel mai larg, masoara 86 de metri. Fatada principala este dominata de doua turnuri inalte de 157 de metri. Exteriorul este frumos decorat cu numeroase statui, gargui, culmi si contraforturi. Cea mai veche usa a catedralei este Portalul Sf Petru, construit intre anii 1370 si 1380 si decorat cu statui create de familia Parler.

Ca si majoritatea catedralelor gotice, forma Catedralei din Koln este cea a unei cruci latine. Are doua abside pe fiecare parte si una din cele mai inalte bolti gotice din lume. Miile de vizitatori care trec pragul catedralei in fiecare zi pot vedea Sarcofagul Magilor, o racla din argint si pietre pretioase suflate in aur, care contine trei cranii cu coroane de aur despre care se crede ca sunt ale magilor care l-au vizitat pe pruncul Isus in Betleem.

Tot aici, vizitatorii vor vedea Crucea Gero, sculptata in anul 976 si cel mai vechi crucifix monumental existent la nord de Alpi. Alte opere de arta importante din interiorul catedralei includ ‘Sfintii Patroni ai Kolnului’ – pictata in 1442 de Stefan Lochner; ‘Madonna din Milano’ – o sculptura din lemn foarte frumoasa, realizata in secolul 13; si o statuie baroca a Fecioarei si Pruncului, imbracata in matase alba si acoperita cu bijuterii.

De asemenea, demne de remarcat sunt si vitraliile, care acopera o suprafata de aproximativ 10.000 de metri patrati si care permit luminii naturale sa intre in cladire. Cea mai veche fereastra a catedralei este numita Älteres Bibelfenster (Veche Fereastra Biblica) si se afla in capela celor trei magi.

Oaspetii pot vizita Catedrala din Koln zilnic, gratuit. Dar, exista o taxa pentru a urca in turnul sudic care are o platforma de observatie la inaltimea de 97 de metri. Fiti pregatiti sa urcati 509 trepte, deoarece nu exista lift in turn. In timpul urcarii veti trece pe langa 8 clopote, printre care si Clopotul Sfantul Petru, care a fost turnat in anul 1923 si cantareste 24 de tone. Turnul este accesibil de la centrul pentru vizitatori situat in fata partii sudice a catedralei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Koln, Germania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Catedrala?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.