Vizualizezi pagina obiectivului turistic Catedrala La Seu din Barcelona, Spania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Barcelona, Spania precum: adresa Catedrala La Seu, cum ajung la Catedrala La Seu, program Catedrala La Seu, preturi Catedrala La Seu, poze Catedrala La Seu, localizare pe harta Catedrala La Seu si alte detalii Catedrala La Seu.

  • Locatie: Barcelona, Catalonia, Spania

Pe Monte Tabor care, la 12 metri altitudine, este cel mai inalt punct din Barri Gotic, se afla Catedrala Santa Creu sau Catedrala Santa Eulàlia, care mai este cunoscuta drept Catedrala La Seu. Constructia ei a inceput in anul 1298 pe locul unei cladiri romanice vechi, din care inca se mai conserva cateva reliefuri in piatra la intrarea dinstre nord-est. Constructia a fost gata in 1448, cu exceptia fatadei principale si a domului, care au fost adaugate in 1898 si 1913. Aspectul Catedralei La Seu este oarecum neobisnuit: zona absidei si altarului se aliniaza spre sud-est in timp ce fatada pricipala este orientata spre nord-vest.

Venind dinspre Placa Sant Jaume, vizitatorul ajunge la foarte frumoasa manastire a catedralei, cu ale sale magnolii si palmieri, in care se intra prin Portalul Santa Eulalia. Manastirea dateaza din anii 1380-1451 si este aliniata cu numeroase capele ce contin altarele diversilor sfinti. Notabila este fantana incoronata de o mica statuie a Sfantului Gheorghe (Sant Jordi) cu dragonul. La Corpus Christi exista un obicei de a sufla intr-un ou si de a-l lasa sa se roteasca pe fantana. Exista o explicatie speciala pentru gastele care locuiesc in manastire: in Evul Mediu ele au pazit catedrala si comorile sale, agresivitatea lor fiind bine cunoscuta de la atacul evitat asupra Capitoliului Roman (387 d.Hr.), iar aceasta traditie continua si astazi.

In coltul sud-vestic al manastirii se afla Capela Santa Llucia, fondata in 1270, iar langa ea se afla muzeul. Muzeul Catedralei La Seu expune picturi ale maestrilor spanioli din secolele 15 si 16, sculpturi si articole liturgice.

Interiorul gotic inalt (lung de 83,3 metri, lat de 37,2 metri si inalt de 25,5 metri) este impartit in trei nave. Naosul principal si naosurile laterale ale catedralei sunt, aproximativ, de aceeasi inaltime. In varful lor exista un rand de ferestre mici. Pe naosurile laterale, sub galeriile joase, se afla capele din secolele 16 si 17 cu altare baroce bogat ornamentate. Cea mai impresionanta este Capilla del Santissim Sagrament care se gaseste pe partea stanga a altarului cel inalt. Aceasta contine piatra alabastra de mormant a Episcopului Olegarius. In ultima capela laterala, pana in transeptul stang, se afla o Madonna neagra care seamana cu celebra imagine a Mariei in Montserrat.

Vitraliile magnific colorate sunt, majoritatea, din secolul 15. Prezinta interes si corul din secolul 15, care se afla in mijlocul naosului principal si este inchis pe trei laturi, precum si frumosul amvon din 1403.

Adresa:

  • Placa de la Seu s/n, Barri Gotic, Barcelona.

Transport:

  • Metrou: Jaume I si Liceu.

Orar:

  • Catedrala La Seu este deschisa intre 8:00 AM si 8:00 PM.
  • 13:00 PM – 17:00 PM – Intre aceste ore intrarea se plateste.
  • Intre 8:00 AM si 12:45 PM si intre 5:15 PM si 8:00 PM intrarea este gratuita.

Preturi:

  • Adulti: 5.00 €

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Barcelona, Spania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Catedrala La Seu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 4.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

• La Seu-Barcelona
In Barri Gotic se gasesc toate simbolurile istorice ale Barcelonei.In chiar plin centru-Placa de la Seu ,vom gasi catedrala La Seu(Catedrala Sfintei Cruci si a Sfintei Eulalia),construita in stil gotic.Biserica care ne incanta azi si multi se inchina cu evlavie areo intrare abundent decorata cu statui, piatra de temelie a fost pusa din secolul al XIII-lea,iar definitivarea lucrarilor a avut loc la inceput de secol XX.La Seu se afla pe locul unde se afla in anul 343 IHR o bazilica romana construita in timpul imperiului roaman, care in anul 985 va fi arsa de mauri.O catedrala romana(1046-1958) si o capela(1257-1268) aveau sa o inlocuiasca pe rand. Catedrala de astazi a fost inceputa in anul 1298 sub domnia lui Jaime al II lea .Vechea biserica a fost demolata ,doar capela Santa Lucia a fost pastrata.In anul 1460 avea sa fie terminat corpul principal al catedralei.Fatada bisericii construita in stil gotic avea sa fie terminata in 1889 si turnul central in 1913 avand ca arhitect pe francezul Charles Galters.Dimensiunile edificiului sunt : latime 40 m si lungime 93 m ,turnurile cu ceas au inaltimea mai mare de 50 m.Un turn a fost construit in 1386 iar celalalt in 1393. Turnul din centru are 70 m. In cripta catedralei,sub altarul principal, se gaseste sarcofagul Sf.Eulalia.De pe treptele ingropate se poate admira bolta tavanului sustinuta de coloane cu caneluri.
In interior un naos larg iluminat prin ferestre mari cu vitralii din secolul al XV lea.Tot aici vom mai gasi 28 de capele ,fiecare avand cate o piesa de altar interesanta.Corul plin de spectaculozitate este decorat cu sculpturi si basorelifuri care ne prezinta viata Sf.Eulalia iar stranele sunt sculptate in stil renascentist adauganli se si stemele regilor europeni.
Indata ce ai patruns in incinta catedralei ,se afla Capella del Santissim Sagrament,care are deasupra crucifixul ( secolul XVI) purtat la prora corabiei amiral care a apartinut flotei lui Don Juan de Austria in batalia de la Lepanto(1571)In coltul opus ,o alta capela adaposteste o cristelnita imensa din marmura(1433) pe a carei placa comemorativa se specifica ca in ea au fost botezati 6 indieni adusi din Lumea Noua de Cristofor Columb in anul 1493.
Un lift urca pana la coperis.Langa catedrala ,se gaseste o manastire din secolul al XIV lea cu un minunat portic in stil gotic. In curtea interioara vom intalni fantana lui Sant Jordi(SF.Gheorghe)ocrotitorul Cataluniei.
Gastele ,care parca sunt regine aici,populeaza curta si lacul din gradina manastirii.Se spune ca ele sunt in permanenta in numar de 13 ,reprezentand cate un an din martiriul in durat de Sf. Eulalia,care a fost torturata de catre romani( sec.XIV) pentru credinta sa.Muzeul manastirii expune obiecte religioase.
La Seu este si centrul eparhiei.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 8 ani

Dimancea Madalina

dimancea-madalina

Foarte frumoasa si impresionanta!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.