Vizualizezi pagina obiectivului turistic Catedrala Maicii Domnului din Luxembourg, Luxemburg. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Luxembourg, Luxemburg precum: adresa Catedrala Maicii Domnului, cum ajung la Catedrala Maicii Domnului, program Catedrala Maicii Domnului, preturi Catedrala Maicii Domnului, poze Catedrala Maicii Domnului, localizare pe harta Catedrala Maicii Domnului si alte detalii Catedrala Maicii Domnului.

  • Locatie: Luxembourg, Luxemburg
  • Adresa: Blvd Roosevelt; Orasul Vechi
  • Program: 10:00-12:00 & 14:00-17:30

Catedrala Notre-Dame din Luxemburg a fost construita intre anii 1613 si 1621 de catre iezuiti pentru a servi ca biserica colegiului lor (in prezent Biblioteca Nationala). Poarta de nord este caracteristica stilului semi-renascentist si semi-baroc al perioadei. Din anul 1794, aceasta a gazduit statuia miraculoasa a Sfintei Fecioare. O biserica catedrala din anul 1870, a fost extinsa din 1935 pana in 1938. Coloane decorate cu arabescuri, vitralii din secolele 19 si 20, confesionale neogotice, sculpturi moderne in basorelief, porti din bronz de Auguste Tremont, toate sunt demne de acest sanctuar splendid.

Cripta este locul de odihna al lui John cel Orb, Rege al Boemiei si Conte de Luxemburg, precum si al membrilor decedati ai familiei regale; cei doi lei care flancheaza intrarea sunt, de asemenea, opera lui Auguste Tremont.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Luxembourg, Luxemburg? Doresti sa te cazezi in apropiere de Catedrala Maicii Domnului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.