Vizualizezi pagina obiectivului turistic Catedrala din Napoli, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Napoli, Italia precum: adresa Catedrala, cum ajung la Catedrala, program Catedrala, preturi Catedrala, poze Catedrala, localizare pe harta Catedrala si alte detalii Catedrala.

  • Locatie: Napoli, Campania, Italia
  • Adresa: Via Duomo
  • Transport - autobuz: C55 spre Via Duomo
  • Website: www.duomodinapoli.it
  • Telefon: 081 44 90 97
  • Pret: intrare baptisteriu €1.50
  • Program: catedrala, baptisteriu & zona arheologica 8.30am-1pm & 3.30-7.30pm Lun-SaM, 8.30am-1.30pm & 4.30-7.30pm Dum

Duomo este biserica principala a orasului Napoli, o catedrala romano-catolica si scaununul Ariepiscopului, dedicata Adormirii Maicii Domnului. Catedrala a fost construita la comanda lui Carol I Anjou. Biserica a fost construita pe locul a doua bazilici paleo-crestine ale caror urme se mai vad si azi. Sub dom s-au descoperit vestigii grecesti si romane. In biserica se afla cel mai vechi baptisteriu din vestul Europei, Baptisteriul San Giovanni in Fonte.

Interiorul este construit in forma de cruce latina, cu trei nave si capele laterale. Cele trei nave sunt separate printr-un sir de opt piloni pe fiecare parte, care sunt incorporati in coloanele vechi, romane, unite prin arcade decorate cu stucaturi si marmura.

Tavanul bogat casetat, executat in secolul al 17-lea, sculptat si aurit, contine cinci picturi reprezentand scene din Vechiul Testament – ‘Nasterea’ si ‘Epifania’ de Fabrizio Santafede; ‘Vizita’ si ‘Prezentarea la Templu’ de Jerom; ‘Buna Vestire’ de Giovanni Vincenzo da Forli. Pe peretii naosului sunt picturi de Luca Giordano, ilustrand Apostolii si Sfintii Parinti ai Bisericii (banda superioara) si sfintii patroni ai orasului Napoli (banda de jos).

Principalul punct de atractie al interiorului este Capela Regala din Tezaurul San Gennaro, cu fresce de Domenichino si Giovanni Lanfranco, piese de altar de Domenichino, Massimo Stanzione si Jusepe Ribera. Altarul bogat a fost ridicat de Francesco Solimena iar balustrada de bronz de catre Cosimo Fanzago.

Alte lucrari includ o ‘Adormirea Maicii Domnului’ de Pietro Perugino, ‘Canvasses’ de Luca Giordano si baptisteriul-paleo crestin, cu mozaicuri din secolul al 14-lea. Capela principala este o restaurare din secolul al 18-lea, cu un relief in stil baroc de Pietro Bracci. Capela Minutolo are fresce din secolul 14.

Cripta este decorata de Lombard Tommaso Malvito. Fatada a fost refacuta de catre Enrico Alvino la sfarsitul secolului al 19-lea, dar pastreaza portalul din secolul 15, inclusiv unele sculpturi de Tino da Camaino. Catedrala are doua orgi, una din 1549 si cea de a doua din 1652.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Napoli, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Catedrala?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Catedrala romano-catolica din Napoli impresioneaza cu interiorul sau impartit in trei nave si tavanul sau casetat si decorat cu fresce.Capela Regala din fosta basilica San Gennaro,cu frescele sale vestite,este un alt punct de atractie al interiorului catedralei napoletane.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.