Vizualizezi pagina obiectivului turistic Catedrala Notre Dame din Strasbourg, Franta. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Strasbourg, Franta precum: adresa Catedrala Notre Dame, cum ajung la Catedrala Notre Dame, program Catedrala Notre Dame, preturi Catedrala Notre Dame, poze Catedrala Notre Dame, localizare pe harta Catedrala Notre Dame si alte detalii Catedrala Notre Dame.

  • Locatie: Strasbourg, Alsacia, Franta
  • Adresa: place de la Cathédrale
  • Transport - tramvai: Langstross
  • Pret: ceasul astronomic adult/copil €2/gratuit; platforma adult/copil €4.70/2.30
  • Program: 7am-7pm, biletele pentru ceasul astronomic se vand incepand cu 11.50am, pentru platforma intre 9am-7.15pm

Catedrala Notre-Dame din Strasbourg (144 metri inaltime), construita pe fundatiile unei biserici romanice timpurie inceputa in anul 1015, a fost mult timp considerata una din cele mai nobile realizari ale arhitecturii occidentale, care reflecta intreaga gama de stiluri de la romanic la gotic tarziu (secolele 12-15). Fatada vestica (1277-1318) a fost opera maestrului Erwin Steinbach si a succesorilor sai; octogonul delicat articulat al turnului nordic (1399-1419) a fost construit de Ulrich von Ensingen din Ulm iar turla de catre Johannes Hoeltz din Koln (1420- 1439).

In anul 1793, 235 de statui si nenumarate ornamente au cazut prada fanatismului Revolutiei Franceze. A existat chiar propunerea de a demola turla, din cauza ca era mai inalta decat celelalte cladiri si, prin urmare, contravenea principiului egalitatii; dar aceste ganduri nu au fost puse in practica si turla nu a suferit nimic rau decat faptul ca i-a fost adaugat in varf un capac iacobin din plumb. Catedrala in sine a devenit ‘Templul Ratiunii’.

Pe splendida fatada vestica a Catedralei Notre-Dame din Strasbourg, construita din gresie rosie Vosges, se afla o fereastra mare circulara si o abundenta de ornamente sculpturale (multe dintre ele inlocuite sau refacute in secolul 19). Deasupra usii din transeptul sudic intalnim reprezentari ale Incoronarii si Mortii Maicii Domnului, care sunt considerate cele mai mari realizari ale artei medievale. Pe ambele parti ale usii se afla alte doua capodopere, faimosele figuri alegorice ale Bisericii si Sinagogii (realizate de un sculptor german in anul 1230). La capatul transeptului nordic este Capela St Laurent (1495-1505) care are o fatada magnifica gotica.

Interiorul Catedralei Notre-Dame din Strasbourg detine vitralii frumoase, inclusiv reprezentatii a 21 de imparati si regi germani, un amvon gotic tarziu (1484-1485) si o orga (1714-1716) realizata de Andreas Silbermann (decedat in Strasbourg in 1734). In transeptul sudic se afla faimosul Ceas Astronomic, de Tobias Stimmer. Din varful turnului beneficiati de privelisti minunate asupra orasului, a campiei Rinului si a Padurii Negre.

Adresa

  • Place de la Cathedrale, 67000 Strasbourg

Program

  • Zilnic: 7:00-11:15; 12:45-19:00

Preturi

  • Intrarea in catedrala este gratuita

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Strasbourg, Franta? Doresti sa te cazezi in apropiere de Catedrala Notre Dame?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.