Vizualizezi pagina obiectivului turistic Catedrala Ortodoxa din Radauti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Radauti, Romania precum: adresa Catedrala Ortodoxa, cum ajung la Catedrala Ortodoxa, program Catedrala Ortodoxa, preturi Catedrala Ortodoxa, poze Catedrala Ortodoxa, localizare pe harta Catedrala Ortodoxa si alte detalii Catedrala Ortodoxa.

  • Locatie: Radauti, Suceava, Romania

Catedrala Ortodoxa din Radauti este o biserica ortodoxa de dimensiuni mari din municipiul Radauti. Ea a fost construita in perioada 1927-1961 si are hramul “Pogorarea Sfantului Duh”.

Biserica are o suprafata de 550 m², o lungime de 60 metri si o inaltime de 50 metri. Ea este construita in stil neobizantin cu elemente de arhitectura bisericeasca moldoveneasca. Catedrala Ortodoxa are trei nave, avand un culoar principal strajuit de colonade cilindrice ce se termina cu capiteluri corintice lucrate maiestrit. Intre naos si pronaos se afla doua arce dublouri mari.

Deasupra usii de la intrare se afla un balcon spatios. Biserica are 131 ferestre rotunde de marimi diferite prin care patrunde lumina in interior.

Acoperisul catedralei este alcatuit dintr-un turn central strajuit de o cruce de 6 metri inaltime si 4 metri latime (bratele), patru turnuri mai mici in jur si doua turnuri ale clopotnitei, de o parte si alta a intrarii principale in biserica.

Catapeteasma provine de la Biserica din Rapciuni, astazi scufundata in apele Hidrocentralei de la Bicaz, sculptura ei fiind realizata de Filip Bocic, iar pictura de Nicolae Popovici-Lespezi, ambii din Iasi.

Biserica are un policandru de 420 kg, realizat prin contributia preotilor din raion de catre mesterul argintar Gh. Damian din Targu Neamt si unul mai mic realizat in Atelierele Patriarhiei si donat de catre membrii Consiliului Parohial.

Biserica a fost pictata in fresca dupa proiectul prof. univ. Victor Bratulescu, lucrarile fiind executate intre anii 1959-1960 de catre pictorii Iosif Keber (1897-1989), Gheorghe Teodorescu-Romanati (1891-1980), Ion Taflan (n. 1912), S. Hermineanu si A. Keber. Vopsitoria artistica este opera lui Marin Nitescu si a ierodiaconului Lavrentie Movileanu. Lucrarea prezinta valoare prin compozitiile ample, coloritul cald, umanizarea figurilor si ornamentatia sobra.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Radauti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Catedrala Ortodoxa?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.