Vizualizezi pagina obiectivului turistic Catedrala Ortodoxa Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din Orastie, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Orastie, Romania precum: adresa Catedrala Ortodoxa Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, cum ajung la Catedrala Ortodoxa Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, program Catedrala Ortodoxa Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, preturi Catedrala Ortodoxa Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, poze Catedrala Ortodoxa Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, localizare pe harta Catedrala Ortodoxa Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil si alte detalii Catedrala Ortodoxa Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil.

  • Locatie: Orastie, Hunedoara, Romania

Catedrala Ortodoxa Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil este una dintre cele mai frumoase biserici din tara, fiind situata chiar in centrul localitatii.

Particularitatea acestei catedrale in arhitectura bisericeasca o constiutie combinatia de stiluri arhitectonice: romanic, gotic, bizantin.

Constructia a inceput in anul 1936 si este finalizata in anul 1945, gratie sprijinului oferit, intre altii, de istorica Banca Ardeleana din Orastie si prin eforturile deosebite ale protopopului Ioan Mota.

Constructia a fost ridicata dupa un proiect al arhitectului George Cristinel, catedrala are un singur turn gotic. Pictura de factura neobizantina din interior este realizata initial de Dumitru Belisarie si refacuta partial in anul 2001, in acelasi stil.

O piesa remarcabila, troita din exterior a fost ridicata in anul 2003 in memoria lui Ionel Mota si Vasile Marin, comandanti legionari, “cazuti in apararea lui Hristos, Spania 13 ianuarie 1937”, cum atesta inscriptia originara. In memoria eroilor anticomunsiti, la Majadahonda, autoritarile spaniole au ridicat, in anul 1970, un monument.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Orastie, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Catedrala Ortodoxa Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.