Vizualizezi pagina obiectivului turistic Catedrala Ortodoxa Sfintii Mihail si Gavril din Baba, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baba, Romania precum: adresa Catedrala Ortodoxa Sfintii Mihail si Gavril, cum ajung la Catedrala Ortodoxa Sfintii Mihail si Gavril, program Catedrala Ortodoxa Sfintii Mihail si Gavril, preturi Catedrala Ortodoxa Sfintii Mihail si Gavril, poze Catedrala Ortodoxa Sfintii Mihail si Gavril, localizare pe harta Catedrala Ortodoxa Sfintii Mihail si Gavril si alte detalii Catedrala Ortodoxa Sfintii Mihail si Gavril.

  • Locatie: Baba, Maramures, Romania

Catedrala Ortodoxa a fost construita intre anii 1985-1998 si poarta hramul “Sfintilor Mihail si Gavril”. Picturile interioare au fost realizate intre anii 1997-1998 de catre Diaconu Ioan si Diaconu Valerian.

Situata in vecinatatea Bisericii reformate, Catedrala Ortodoxa este una din interventiile noi care au brutalizat tesutul vechi al orasului. Edificiul prezinta o retragere generoasa de la aliniamentul stradal, iar demolarea vechiului palat de vanatoare Teleki (in anii 2000) a schimbat complet perceptia bisericii si a Pietei Dr. Ioan Mihaliy de Apsa.

Catedrala prezinta un plan triconc, cu doua turnuri (cu foisor) care bordeaza pridvorul. Inca doua turnuri mai mici, copii mai mici ale celor de la intrare, se gasesc deasupra diaconiconului si proscomidiei. Cea mai mare turla se dezvolta peste naosul bisericii, foisorul lipsind de data aceasta. Peste pritvor este realizata o copertina in forma de arc de cerc, sub care sunt reprezentatii Sfintii MIhail si Gavril.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baba, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Catedrala Ortodoxa Sfintii Mihail si Gavril?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.