Vizualizezi pagina obiectivului turistic Catedrala din Pula, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pula, Croatia precum: adresa Catedrala, cum ajung la Catedrala, program Catedrala, preturi Catedrala, poze Catedrala, localizare pe harta Catedrala si alte detalii Catedrala.

  • Locatie: Pula, Istria, Croatia
  • Adresa: Kandlerova, Centru
  • Program: 07:00-12:00 & 16:00-18:00

Catedrala ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Pula este construita intr-un stil tipic pentru bisericile din Peninsula Istria. In prima faza a constructiei sale, in secolul al 4-lea, catedrala a fost construita pe bazele unei cladiri vechi, ca biserica Sf Toma. In secolul al 5-lea, s-a transformat intr-o bazilica cu trei abside, o alta caracteristica a arhitecturii clasice din parte de nord a Marii Adriatice.

Baptisteriul in forma de cruce a fost construit langa curtea episcopului. Acesta a fost distrus in secolul al 19-lea, cand scaunul religios s-a mutat la Porec, in anul 1828. Dupa o serie de transformari medievale, la inceputul secolului al 18-lea, in timpul domniei episcopului Bottari, a inceput reconstructia intregii bazilici.

Turnul clopotnita din fata bisericii a fost construit in secolul al 17-lea (1671-1707) cu blocuri de piatra dislocata din Amfiteatrul roman din oras. Interiorul este construit in plan dreptunghiular alungit, impartit in trei nave de doua randuri de coloane corintice. Zona altarului, de forma semicirculara cu un podium, se afla in zona de nord a edificiului. In jurul altarului se gasesc ramasitele podelei de mozaic a fostei constructii din secolele 5-6, cu inscriptii memoriale. Fatada lacasului de cult este construita in stilul Renasterii tarzii din secolul al 16-lea.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pula, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Catedrala?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.