Vizualizezi pagina obiectivului turistic Catedrala din Ravello, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Ravello, Italia precum: adresa Catedrala, cum ajung la Catedrala, program Catedrala, preturi Catedrala, poze Catedrala, localizare pe harta Catedrala si alte detalii Catedrala.

  • Locatie: Ravello, Coasta Amalfi, Italia
  • Adresa: Piazza Duomo
  • Pret: museum admission €2
  • Program: 8.30am-1pm & 4.30-8pm

Catedrala din Ravello domina Piata Episcopiei si intampina vizitatorii cu un portal splendid din bronz cu basoreliefuri, care a fost executat in anul 1179 la Constantinopol si apoi transportat pe mare pana in acest sat de pe Coasta Amalfi.

Catedrala, are o structura tipica bazilica, impartita in trei nave de opt coloane de granit, transept si trei abside. Fatada este foarte diferita de conformatia sa initiala, din cauza demolarii porticului in anul 1786.
Dedicat Santa Maria Assunta, a fost pus pe lista monumentelor nationale in anul 1841 si i s-a atribuit titlul de Catedrala in anul 1969.

De un interes deosebit sunt usile din bronz, opera lui Barisano din Trani (1179). amvonul (1272), Capela San Pantaleone, sfantul patron al orasului si Muzeul, gazduit in cripta veche. Catedrala este flancata de un turn clopotnita in forma patrata, cu ferestre mari cu sprosuri pe toate cele patru laturi si incoronate cu arcade oarbe in tuf pe coloane gemene.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Ravello, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Catedrala?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.