Vizualizezi pagina obiectivului turistic Catedrala Reintregirii din Alba Iulia, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Alba Iulia, Romania precum: adresa Catedrala Reintregirii, cum ajung la Catedrala Reintregirii, program Catedrala Reintregirii, preturi Catedrala Reintregirii, poze Catedrala Reintregirii, localizare pe harta Catedrala Reintregirii si alte detalii Catedrala Reintregirii.

  • Locatie: Alba Iulia, Alba, Romania

Catedrala Ortodoxa, cunoscuta si sub numele de Catedrala Incoronarii, constituie expresia artistica a unitatii noastre nationale realizata prin actul din 1918.

Arhitectura sa, inspirata din biserica domneasca din Tirgoviste, se inscrie in curentul romantic initiat in arta romaneasca in ultimele decenii ale secolului trecut, ce si-a propus valorificarea creatiei artistice medievale de la sud de Carpati.

Edificiul, construit intre anii 1921-1923, are forma de cruce greaca inscrisa, cu un pridvor deschis. In interior se patrunde printr-un pronaos dreptunghiular, cu trei unitati de boltire in segment de arc de cerc, un naos ingust si altar.

Ansamblul este dominat de un turn – clopotnita, inalt de 58 m, terminat in forma de cupola sprijinita pe coloane. Aici se afla sediul Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Alba Iulia, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Catedrala Reintregirii?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Impunator cred ca este cuvantul potrivit pentru catedrala crestin ortodoxa care te intampina la intrarea in cetate.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 2 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.