Vizualizezi pagina obiectivului turistic Catedrala San Cetteo din Pescara, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pescara, Italia precum: adresa Catedrala San Cetteo, cum ajung la Catedrala San Cetteo, program Catedrala San Cetteo, preturi Catedrala San Cetteo, poze Catedrala San Cetteo, localizare pe harta Catedrala San Cetteo si alte detalii Catedrala San Cetteo.

  • Locatie: Pescara, Abruzzo, Italia
  • Adresa: Piazza S. Cetteo, 1, 65100
  • Program: Lun-Vin 07:30-18:30; Sam-Dum 07:30-09:30 si 11:00-17:30

Impozanta Catedrala San Cetteo a fost construita intre anii 1933-1938, dupa planurile arhitectului C. Bassani, in cinstea Sfantului Cetteo, patronul spiritual al orasului Pescara, pe locul unei biserici mai vechi. Biserica este construita in stil romanic, in plan dreptunghiular cu trei nave. Fatada catedralei este dreptunghiulara, impodobita cu rozete si statui de bronz. Pilastrii si portalurile dezvaluie repartizarea interna in trei nave, divizarea spatiilor fiind facuta de coloane de marmura.

Interiorul este decorat cu statui de sfinti, o pictura importanta atribuita lui Guercino ilustrandu-l pe Sfantul Francisc si o frumoasa orga. Inainte de transept, se gaseste capela cu hramul Sf Cetteo; pe partea opusa acesteia se poate admira memorialul sculptorului Arrigo Minerbi, care adaposteste ramasitele Luisei De Benedictis, mama poetului Gabriele D’Annunzio, care a finantat lucrarile catedralei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pescara, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Catedrala San Cetteo?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Ineriorul catedralei impartit in trei nave este decorat cu statui de sfinti si picturi.Fatada de marmura cu ferestre rozeta si statui de bronz atrage foarte mult prin forma sa dreptinghiulara ,destul de rar intalnita la lacasuluile de cult ,dar demna de patronul spiritual al orasului Pescara,San Cetteo.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.