Vizualizezi pagina obiectivului turistic Catedrala San Francesco din Livorno, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Livorno, Italia precum: adresa Catedrala San Francesco, cum ajung la Catedrala San Francesco, program Catedrala San Francesco, preturi Catedrala San Francesco, poze Catedrala San Francesco, localizare pe harta Catedrala San Francesco si alte detalii Catedrala San Francesco.

  • Locatie: Livorno, Toscana, Italia
  • Adresa: Centru

Catedrala San Francesco din Livorno (Duomo) se afla in Piazza Grande. Domul din Livorno a fost construit intre anii 1594-1606, dupa proiectul lui Bernardo Buontalenti, in cinstea lui Francesco di Assisi si are rang de catedrala din anul 1629. Biserica a fost construita sub forma dreptunghiulara, cu o nava. Plafonul navei centrale este din lemn pretios aurit, executat intre anii 1610-1614. Intre anii 1619–1623, un grup de trei pictori, James Ligozzi, Domenico Crespi, numit Passignano si Jacopo Chimenti Empoli, au dat bisericii trei picturi de mari dimensiuni, printre care si cea a Sfantului Francisc, copil, primit de Fecioara, Apoteoza Sfintei Giulia, Adormirea Maicii Domnului.

In secolul al 18-lea, biserica a fost extinsa cu doua capele laterale: una la stanga, Preasfantului Sacrament, adaugata in 1716, opera lui John Fantasia si fresce de Giuseppe Maria Land, si una in partea dreapta, capela Neprihanitei Zamisliri, in anul 1727 (duce la baptisteriu), decorata cu picturi de Louis Ademollo. Tot atunci i s-a dat si forma de cruce latina. Clopotnita inalta de 50 de metri va fi adaugata in anul 1817, dupa proiectul lui Gaspero Pampaloni. In timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, atat Piazza Grande cat si biserica San Francesco au fost distruse.

Reconstruita dupa razboi, Catedrala din Livorno are un portic cu trei arcade rotunde incadrate intre coloane corintice, la intrare, si fatada placata cu marmura gri.
Restul constructiei este placata cu piatra de culoare maro caramiziu. Fatadele laterale prezinta cate trei ferestre, care asigura iluminatul natural. Restul constructiei, campanila si absida, au doua pana la patru randuri de ferestre. Accesul se asigura prin trei portaluri. Pridvorul are pentru fiecare portal cate o bolta. Picturi cu scene biblice si marmura policroma (altare, coloane, pavaj) decoreaza generos interiorul.

Biserica are un altar principal si alte altare in capele. Domul are un frumos baptisteriu incorporat in interiorul lacasului de cult decorat cu scena botezului, sfesnice din argint si fier forjat, masa botezului si cristelnita. Organonul este adapostit de o capela cu pereti din marmura colorata, decorata cu un crucifix, pupitru cu sfesnice, masa de ritual din marmura alba si fresce.

Catedrala San Francesco din Livorno este si necropola, adapostind mormintele a doi guvernatori ai orasului Livorno. In anul 2006, cand s-a sarbatorit bicentenarul orasului, capela Preasfantului Sacrament a fost decorata cu opera lui Fra Angelico – ‘Hristos incoronat cu spini’ iar bisericii i s-a instalat la intrarea principala, un portal monumental, care prezinta scene din istoria orasului Livorno, opera lui Antonio Vinciguerra.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Livorno, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Catedrala San Francesco?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Cu fatada si pridvorul placate cu mamura alba care reflecta sidefiu razele soarelui,catedrala din Livorno are un interior decorat cu marmura in diferite culori si fresce.Biserica are un singur naos ,capele laterale si un baptisteriu incorporat.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.