Vizualizezi pagina obiectivului turistic Catedrala San Rufino din Assisi, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Assisi, Italia precum: adresa Catedrala San Rufino, cum ajung la Catedrala San Rufino, program Catedrala San Rufino, preturi Catedrala San Rufino, poze Catedrala San Rufino, localizare pe harta Catedrala San Rufino si alte detalii Catedrala San Rufino.

  • Locatie: Assisi, Umbria, Italia
  • Adresa: Piazza San Rufino
  • Telefon: 075 81 60 16
  • Program: 7am-pranz & 2.30-7pm, pana la 6pm iarna

Biserica San Rufino este catedrala orasului Assisi, construita in stil romanic de catre ordinul franciscan. Constructia a inceput in anul 1140, dupa proiectul lui Giovanni da Gubbio, pe locul in care se afla anterior o bazilica din secolul al 11-lea, si a fost sfintita abia in anul 1253.

Fatada romanica a fost construita cu pietre din Monte Subasio. Este un exemplu tipic al stilului gasit in bisericile din secolul 12 din Umbria. Fatada are trei sectiuni. Nivelul de sus, mai degraba gol, este triunghiular cu un arc semi-circular gol in mijloc. Nivelul de mijloc este impartit in trei sectoare de doua coloane. Sectorul central are o ferestra rozeta mare iar cele laterale, ferestre rozeta mai mici. Rozeta mare este sustinuta de trei telamones, fiecare in picioare pe un animal. In cele patru colturi din jurul ferestrei rozeta sunt cele patru simboluri de animale ale celor patru evanghelisti. Nivelul inferior este format din trei registre, fiecare avand cate un portal. Portalurile laterale sunt decorate cu grifoni. Portalul central are in luneta semicirculara pe ‘Hristos intronat’ aflat intre Soare si Luna, flancat de ‘Fecioara Maria’ si ‘Sfantul Rufin’. Portalul este inconjurat cu trei arcade decorate cu sfinti, motive florale si geometrice si un lant de lebede. La baza arcului de mijloc, pe fiecare parte, este un leu. Aceste sculpturi de lei si grifoni au o mare importanta iconografica.

In anul 1571, interiorul catedralei, initial in stil romanic, a fost modificat complet in stil renascentist tarziu de catre arhitectul Gian Galeazzo Alessi de la Perugia. Biserica se compune dintr-un naos, doua abside, despartite prin stalpi masivi, o absida singulara si o cupola. Baptisteriul se afla la inceputul culoarului din dreapta. Tot aici se afla Capela Preasfantului Sacrament in stil baroc (inceputa in 1541 si extinsa in 1663), decorata cu fresce.

Capela Fecioarei a fost construita in anul 1496 ca urmare a unui miracol. Altarul principal, construit in secolul al 19-lea in stil renascentist, se afla sub cupola octogonala si contine moastele Sfantului Rufin. Pe ambele laturi stau statuile de marmura ale Sfantului Francisc si Saint Clare de Giovanni Dupre.

In absida se afla corul maiestuos, decorat cu sculpturi din lemn de catre Giovanni di Pier Jacopo din San Severino (1520). Statuia Sfantului Rufin de Lemoyne se afla in centrul corului. Exista mai multe picturi de Dono Doni: Hristos adorat de Sfinti (1555) iar pe cele doua altare de pe ambele laturi ale celui mare, exista inca doua lucrari. Sub catedrala se afla o cripta cu un sarcofag roman. Clopotnita se afla pe partea stanga a fatadei si a fost construita in secolul al 11-lea. Se poate vedea pe clopotnita un ceas liturgic care arata cele 24 de ore ale Hora Italica (ora Italiei).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Assisi, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Catedrala San Rufino?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Simbol al puterii Ordinului franciscan in Italia ,Catedrala San Rufino din Asissi are interioarele renascentiste(atat biserica cat si capelele) decorate cu fresce si statui ale sfintilor patroni din lemn si marmura.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.