Vizualizezi pagina obiectivului turistic Catedrala Sfanta Eufemia din Rovinj, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Rovinj, Croatia precum: adresa Catedrala Sfanta Eufemia, cum ajung la Catedrala Sfanta Eufemia, program Catedrala Sfanta Eufemia, preturi Catedrala Sfanta Eufemia, poze Catedrala Sfanta Eufemia, localizare pe harta Catedrala Sfanta Eufemia si alte detalii Catedrala Sfanta Eufemia.

  • Locatie: Rovinj, Istria, Croatia
  • Adresa: Petro Stankovića
  • Telefon: tel, info: 052 815 615
  • Program: 10:00-14:00 & 15:00-18:00 Iul-Aug

Construita in stil baroc, intre anii 1725-1736, pe locul unei biserici mai vechi din secolul al 10-lea, cu hramul Sf. Gheorghe, biserica Sf Euphemia este situata in centrul orasului Rovinj, pe un deal. Fatada bisericii a fost executata in anul 1883. Biserica pastreaza in interior sarcofagul cu moastele Sf Euphemia. In patrimoniul sau biserica detine opere de arta, statui gotice din secolul al 15-lea si picturi din secolele 16-18.

Biserica Sf Euphemia este o biserica cu trei nave si trei abside proeminente, cu statui din lemn ale Sf Gheorghe si Sf Euphemia. La inceputul secolului al 17-lea, statuia de lemn a Sf Euphemia a fost schimbata cu una egala, dar de aur, care se afla si azi pe altarul dedicat Sfantei. Biserica are trei altare principale si o orga. Unul dintre altare, cel central este inchinat Sf Gheorghe, Sf Marcu, Sf Rocco si este lucrat in marmura de Carrara de catre Girolamo. La stanga acestuia se afla Altarul Preasfantului Sacrament, decorat cu marmura si statui de ingeri, in timp ce pe dreapta se afla altarul Sf. Euphemia, patronul spiritual al orasului, sarbatorita pe 16 septembrie. Altarul este decorat cu marmura. Statuia de piatra a sfantei dateaza din secolul al 15-lea, in timp ce in spatele altarului se afla un sarcofag cu moastele Sfantei Euphemia. Pe peretii din jurul sarcofagului sunt picturi de Leonardo Riga, executate in anul 1883, reprezentand sosirea sicriului pe malul marii la Rovinj si martiriul Sf Euphemia.

Pe tavan, biserica are o fresca, reprezentare a incoronarii in cer. In dreapta (spre sud) sunt altarele Sfintei Fecioare a Sf Rozariului, Sf. Francisc de Assisi, Sf Petru si Sf Arhanghel Mihail.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Rovinj, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Catedrala Sfanta Eufemia?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.