Vizualizezi pagina obiectivului turistic Catedrala Sfantul Andrei din Amalfi, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Amalfi, Italia precum: adresa Catedrala Sfantul Andrei, cum ajung la Catedrala Sfantul Andrei, program Catedrala Sfantul Andrei, preturi Catedrala Sfantul Andrei, poze Catedrala Sfantul Andrei, localizare pe harta Catedrala Sfantul Andrei si alte detalii Catedrala Sfantul Andrei.

  • Locatie: Amalfi, Coasta Amalfi, Italia

Simbol al orasului, Catedrala Sfantul Andrei din Amalfi este situata in Piazza del Duomo, chiar in centru ei, si dateaza din secolul al 11-lea. Fatada policroma a fost complet reconstruita in anul 1800, in timp ce turnul clopotnita, acoperit cu tigla multicolora, a fost terminat in anul 1276.

Interiorul este impartit in trei nave de 20 de coloane si este impodobit in stil baroc tarziu. Fatada catedralei este construita in stil bizantin si este impodobita cu diverse picturi ale sfintilor, inclusiv o fresca mare de Sfantul Andrei.

Plafonul de aur casetat are patru picturi de mari dimensiuni ale Sf. Andrei. Ele descriu Biciuirea Sfantului Andrei, Minunea Mainii, Rastignirea Sfantului Andrei si Sfantul pe Cruce. Pe partea stanga a bisericii se afla scara care duce la cripta cu moastele Sf Andrei. Aceste scari au fost construite in anul 1203 de cardinalul Pietro Capuano, care la 18 mai 1208 a adus moastele Sfantului Andrei de la catedrala din Constantinopol, jefuita si distrusa de cruciati.

In altar se afla statuia din bronz a Sfantului Andrei, care a fost sculptata de Michelangelo Naccherino, un elev al lui Michelangelo si sculpturi in marmura de Pietro Bernini care reprezinta pe Sf. Stefan si pe Sf. Laurentiu.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Amalfi, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Catedrala Sfantul Andrei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Catedrala Amalfi este un complex arhitectural care cuprinde două biserici care comunică, o criptă inferioară, scara care duce la intrarea atrium, clopotul și Mănăstirea Paradisului.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 2 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.