Vizualizezi pagina obiectivului turistic Catedrala Sfantul Stefan din Viena, Austria. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Viena, Austria precum: adresa Catedrala Sfantul Stefan, cum ajung la Catedrala Sfantul Stefan, program Catedrala Sfantul Stefan, preturi Catedrala Sfantul Stefan, poze Catedrala Sfantul Stefan, localizare pe harta Catedrala Sfantul Stefan si alte detalii Catedrala Sfantul Stefan.

  • Locatie: Viena, Austria
  • Adresa: Stephansplatz 01
  • Website: www.stephanskirche.at
  • Pret: bilet combi adult/copil €16/gratuit, tur cu ghid adult/copil €4.50/1.50
  • Program: 6am-10pm Lun-Sam, 7am-10pm Dum, tururi ghidate 9-11.30am & 1-4.30pm Lun-Sam, 1-4.30pm Dum

Catedrala Sfantul Stefan, cu turnul sau inalt de 137 de metri, nu este doar simbolul Vienei – este cel mai important edificiu gotic al orasului si Catedrala Arhiepiscopiei din 1722. Aceasta reflecta munca interminabila a generatiilor, incepand cu secolul 12, si reprezinta opt secole de istorie arhitecturala. Biserica originala in stil romanic a fost inlocuita cu alta, in stilul romanic tarziu, in secolul 13. Apoi a urmat reconstructia in stil gotic din secolul 14 facuta de catre ducele Rudolf IV de Habsburg, cunoscut si ca “Donatorul”. Corul si capelele sfintilor Eligius, Tirna si Catherine au fost terminate in acelasi secol, in timp ce turnul sudic, naosul si capela Sf. Barbara au fost facute in secolul 15. Incompletul turn nordic a fost acoperit in secolul 16. Au urmat imbunatatiri si alte constructii in secolele 17, 18 si 19.

Acoperisul catedralei a fost distrus de foc in ultimele zile ale celui de-al Doilea Razboi Mondial, in 1945. Bolta din mijloc si corurile de pe partea dreapta s-au prabusit iar turnurile pagane au fost devastate. Restaurarea a durat intre 1948 si 1962 si a reprezentat un efort comun, care a implicat toata Austria. Noul clopot a fost platit de catre zona Austria de Sus, podeaua cea noua de catre Austria de Jos, stranele de catre landul Vorarlberg, ferestrele de catre Tyrol, candelabrele de catre Carinthia, calea ferata comuna de catre Burgenland si acoperisul de catre Viena.

Astazi poluarea atmosferica este pericolul principal, in special efectele dioxidului de sulf. Exteriorul este curatat cu migala, cu perii moi si apa curata – substantele chimice si sablarea ies din discutie, pentru ca fac mai mult rau decat bine.

Cladirile catedralei acopera o suprafata de 3.500 de metri patrati iar naosul are o inaltime de 28 de metri. Turnurile pagane au o inaltime de 66 de metri, turnul sudic 137 de metri iar turnul nordic nefinalizat are 61 de metri inaltime. Acoperisul, al carui varf se afla la o inaltime de 60 de metri, are 230.000 de placi glazurate. Catedrala Sfantul Stefan este obiectivul turistic numarul unu din Viena, primind peste 3 milioane de vizitatori anual.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Viena, Austria? Doresti sa te cazezi in apropiere de Catedrala Sfantul Stefan?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.