Vizualizezi pagina obiectivului turistic Catedrala Sfantul Vito din Rijeka, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Rijeka, Croatia precum: adresa Catedrala Sfantul Vito, cum ajung la Catedrala Sfantul Vito, program Catedrala Sfantul Vito, preturi Catedrala Sfantul Vito, poze Catedrala Sfantul Vito, localizare pe harta Catedrala Sfantul Vito si alte detalii Catedrala Sfantul Vito.

  • Locatie: Rijeka, Primorsko-Goranska zupanija, Croatia
  • Adresa: Trg Grivica 11
  • Telefon: tel, info: 051 330 879

Catedrala Sf Vito este biserica iezuitilor din Rijeka. Dupa sosirea lor in Rijeka, iezuitii si-au construit biserica si scoala lor, consolidand influenta romanica in detrimentul limbii croate si a scrierii glagolitice. Catedrala este situata intr-o locatie atractiva si are o galerie deasupra partii interne si deasupra altarului bisericii, in timp ce tezaurul se afla in atrium. Colectia sacrala ‘mostenirea’ iezuitilor include unele exponate foarte rare.

Biserica cu hramul patronului spiritual al orasului, Sf Vitus (Vito), situata in Stari Grad, in piata numita Grivica, in punctul in care a fost biserica medievala cu acelasi nume, este o cldire octogonala in stil baroc, cu o cupola mare. Interiorul bisericii este dominat de coloane puternice care sustin arcadele capelelor, care gazduiesc altarele de marmura multicolora. Altarele baroce sunt opera artistilor de renume Leonardo Pacassi, Pasquale Lazzarini si Antonio Michelazzi din perioada 1696-1740. Amvonul, o opera de arta baroca, a fost realizat de Antonio Michelazzi in anul 1731. Altarul principal, expune crucifixul din secolul 13, opera sculptorului Pasquale Lazzarini. Statuile Sf Vito si Sf Modesto flancheaza altarul.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Rijeka, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Catedrala Sfantul Vito?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.