Vizualizezi pagina obiectivului turistic Catedrala din Toledo, Spania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Toledo, Spania precum: adresa Catedrala, cum ajung la Catedrala, program Catedrala, preturi Catedrala, poze Catedrala, localizare pe harta Catedrala si alte detalii Catedrala.

  • Locatie: Toledo, Castilla-La Mancha, Spania
  • Adresa: Plaza del Ayuntamiento, 45002, Toledo
  • Website: http://www.catedralprimada.es
  • Telefon: 0034925222241

Templul dateaza de multe secole, dar a existat ca biserica crestina doar din secolul 19. Templul a fost, de fapt, construit deasupra unei moschei musulmane, aici fiind anterior o biserica din secolul al 6-lea, din timpul domniei regelui vizigot Recaredo. Regele San Fernando si arhiepiscopul au inceput construirea noii biserici in 1226.

Cele cincisprezece capele ale ambulatoriului au fost terminate ulterior. In anul 1300 nava transeptului a fost finalizata, desi lucrarile au continuat la biserica pentru urmatoarele doua secole. Biserica are cinci naosuri si masoara 120 de metri lungime si 59 de metri latime. Acoperisul este sustinut de 88 de coloane. Vitraliile policrome dateaza din secolele 14, 15-16. Altarul din capela principala are cinci sectiuni, ilustrand scene din Noul Testament, impreuna cu sculpturi policrome in marime naturala din lemn aurit. Acesta a fost comandat de catre Cardinalul Cisneros si realizat intre 1497 si 1504.

Capela Santiago din sec. 15 este in stil gotic si gazduieste sarcofagele lui Alvaro de Luna si sotia sa Juana de Pimentel. Impresionantul cor este considerat ca fiind unul dintre cele mai grandioase din toata crestinatatea. Grilajul care inconjoara corul este realizat de Domingo de Cespedes. Scaunele de jos ale corului au fost incepute in secolul 15, ilustrand scenele de predare a oraselor si cetatilor pana la cucerirea Granadei. Corul superior este alcatuit din 72 de scaune ceremoniale care au fost concepute de catre Alonso de Berruguete si Felipe Vigarni, in secolul 16.

Asa-numita ‘Ochavo’ este o camera mare, somptuoasa, din secolul 16, dedicata martirilor si martorilor lui Hristos, adapostind operele inestimabile de arta, cum ar fi racla lui San Luis, un bust al Sfantului Ioan Botezatorul si crucea Cardinalului Mendoza. Este posibila vizualizarea lucrarilor de Lucas Iordania si El Greco in sacristia principala.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Toledo, Spania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Catedrala?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.