Vizualizezi pagina obiectivului turistic Catedrala Westminster Abbey din Londra, Marea Britanie. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Londra, Marea Britanie precum: adresa Catedrala Westminster Abbey, cum ajung la Catedrala Westminster Abbey, program Catedrala Westminster Abbey, preturi Catedrala Westminster Abbey, poze Catedrala Westminster Abbey, localizare pe harta Catedrala Westminster Abbey si alte detalii Catedrala Westminster Abbey.

Se spune ca o biserica cu hramul Sf. Petru ar fi existat pe locul in care se afla Westminster Abbey inca din secolul 7 pana cand a fost distrusa de catre danezi. Aceasta biserica era numita “Westminster” pentru a fi deosebita de “Eastminster” – St Mary-of-the-Graces. Westminster Abbey – oficial Biserica Colegiala Sf. Petru din Westminster – a fost fondata de catre Edward Confesorul in 1065 ca locul sau de inhumare si de la inmormantarea sa din 1066 pana la cea a lui George al II-lea din 1760, multi suverani englezi si britanici au fost inmormantati aici, precum si multe figuri nationale proeminente.

Incepand cu 1066, cand William Cuceritorul a fost incoronat aici, Westminster Abbey a fost locul de incoronare al fiecarui suveran ulterior cu exceptia lui Edward V si Edward VIII, precum si scena multor nunti regale. Westminster Abbey apartine Coroanei. Biserica lui Edward Confesorul a fost reconstruita de Henry al III-lea intr-un stil influentat de catre goticul francez, dar numai naosul a fost terminat in timpul domniei sale. Dupa ce a fost avariata in timpul unui incendiu din anul 1298, parti ale manastirii au fost reconstruite de catre Henry Yevele in 1388 pe baza unor planuri din secolul 13. Bolta naosului a fost finalizata de Abbot Islip in 1506. Fatada vestica in stil gotic, cu ale sale doua turnuri, este opera lui Nicholas Hawksmoor, un elev al lui Wren (1735-40). O capodopera a arhitecturii gotice, Westminster Abbey are cel mai inalt naos gotic din Anglia (34 de metri). Sir Issac Newton si un numar de astronomi regali sunt ingropati aici.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Londra, Marea Britanie? Doresti sa te cazezi in apropiere de Catedrala Westminster Abbey?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.