Vizualizezi pagina obiectivului turistic Centrul Cultural UNESCO ‘Ionel Perlea’ din Slobozia, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Slobozia, Romania precum: adresa Centrul Cultural UNESCO ‘Ionel Perlea’, cum ajung la Centrul Cultural UNESCO ‘Ionel Perlea’, program Centrul Cultural UNESCO ‘Ionel Perlea’, preturi Centrul Cultural UNESCO ‘Ionel Perlea’, poze Centrul Cultural UNESCO ‘Ionel Perlea’, localizare pe harta Centrul Cultural UNESCO ‘Ionel Perlea’ si alte detalii Centrul Cultural UNESCO ‘Ionel Perlea’.

  • Locatie: Slobozia, Ialomita, Romania

Centrul cultural UNESCO ‘Ionel Perlea’ din Slobozia se afla pe Bulevardul Matei Basarab si poarta numele marelui dirijor, nascut in satul Ograda la data de 13 decembrie 1901. Satul este situat la 20 km de oras, pe drumul national ce leaga Slobozia de Constanta. Ionel Perlea a dirijat pe scena Teatrului Scala din Milano (anul 1946) si pe scene din America.

Institutia ofera publicului o serie de manifestari culturale cum ar fi: festivaluri, concursuri, microstagiuni teatrale, expozitii de pictura ale artistilor plastici contemporani, expozitii cu lucrari ale copiilor, concerte simfonice si camerale, simpozioane, conferinte, targuri de carte, toate cu o organizare de exceptie. Pe langa valorile autohtone si nationale, Centrul cultural UNESCO ‘Ionel Perlea’ prezinta locuitorilor municipiului Slobozia valori ale artei si culturii altor popoare si promoveaza arta si cultura romaneasca peste hotare.

In incinta Centrului cultural UNESCO ‘Ionel Perlea’ din Slobozia functioneaza urmatoarele institutii de arta: Biblioteca Judeteana ‘Stefan Banulescu’ Ialomita, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Ialomita, Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National al Judetului Ialomita, Radio ‘Campus’, Galeriile de Arta ‘Arcadia’ si ‘Atelier’, Redactia Revistei Culturale ‘Hellis’.

Centrul cultural organizeaza, in fiecare primavara, Festivalul si Concursul National de Interpretare a Liedului ‘Ionel Perlea’. In fata edificiului se afla o statuie a marelui muzician, realizata de sculptorul ialomitean Alexandru Deacu. Casa in care s-a nascut este astazi ‘Casa memoriala Ionel Perlea’ din comuna Ograda, judetul Ialomita.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Slobozia, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Centrul Cultural UNESCO 'Ionel Perlea'?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.