Vizualizezi pagina obiectivului turistic Centrul de Cercetari Istorice din Rovinj, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Rovinj, Croatia precum: adresa Centrul de Cercetari Istorice, cum ajung la Centrul de Cercetari Istorice, program Centrul de Cercetari Istorice, preturi Centrul de Cercetari Istorice, poze Centrul de Cercetari Istorice, localizare pe harta Centrul de Cercetari Istorice si alte detalii Centrul de Cercetari Istorice.

  • Locatie: Rovinj, Istria, Croatia

Centrul de Cercetari Istorice a fost fondat in anul 1968 la initiativa noii ‘Uniuni italiene’ create pe baza fostei ‘Uniuni a Italienilor din Istria si Rijeka’, singurul organism substantial al minoritatii italiene din Croatia si Slovenia.

La inceput, activitatea centrului s-a definit pe cinci domenii de baza, de cercetare: istoria regiunii, etnografie, dialectologie, istoria miscarii muncitoresti si miscarea de rezistenta. In anul 1985, centrul devine mai bogat, largindu-si gama de cercetare cu activitatea sociala si sociologica.

Centrul este situat intr-o cladire remarcabila, la intrarea in zona orasului vechi. Din anul 1966, devine complet computerizat, iar activitatea sa este disponibila si pe internet. In plus fata de munca de cercetare, cea mai mare valoare a acestui centru complet informatizat este biblioteca, care astazi are aproximativ 100.000 de titluri de mare valoare bibliografica. Ca tema dominanta a fondului de carte, se impune cu siguranta istoria regiunii prin prisma arheologiei lingvisticii, dialectologiei, patrimoniului cultural si artistic, sociologiei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Rovinj, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Centrul de Cercetari Istorice?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.