Vizualizezi pagina obiectivului turistic Centrul Paul Klee din Berna, Elvetia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Berna, Elvetia precum: adresa Centrul Paul Klee, cum ajung la Centrul Paul Klee, program Centrul Paul Klee, preturi Centrul Paul Klee, poze Centrul Paul Klee, localizare pe harta Centrul Paul Klee si alte detalii Centrul Paul Klee.

  • Locatie: Berna, Berne, Elvetia
  • Adresa: Monument in Fruchtland 3
  • Website: www.zpk.org
  • Telefon: 031 359 01 01
  • Pret: adult/6-16 ani CHF 16/6, ghid audio CHF 5
  • Program: 10am-5pm Mar-Dum

Paul Klee (1879-1940) a fost un pictor nascut dintr-un tata german si o mama elvetiana. Stilul sau unic transcende suprarealismul, abstractizarea, cubismul si expresionismul, si este deosebit de renumit pentru combinarea diferitelor materiale in aceeasi lucrare (ex: vopsea, cerneala, creion, pastel etc.)

Lucrarile sale sunt expuse in intreaga lume, inclusiv la muzeele MoMA si Guggenheim din New York. Klee a fost un teoretician foarte respectat, cu lucrarea ‘Scrieri privind Forma si Teoria Designului’ adeseori comparata cu ‘Un Tratatul privind Pictura’ a lui Leonardo da Vinci.

Centrul Paul Klee a fost inaugurat in anul 2005. Colectia sa permanenta include in jur de 4000 de lucrari de Klee (predomina desenele in creion si acuarele). Deoarece multe din aceste lucrari sunt fotosensibile, ele sunt expuse pe rand – avand in jur de 120 pana la 150 expuse la un moment dat.

Colectia permanenta include ‘Dame mit Sonnenschirm’ (‘Femeia cu Umbrela de Soare’, creion pe hartie), ‘In den Hausern von St. Germain (‘Casele din St. Germain’, acuarela pe hartie) si ‘Tod und Feuer’ (‘Moartea si Focul’, ulei pe iuta).

Zentrum Paul Klee este gazduit intr-o structura proiectata de renumitul arhitect italian Renzo Piano (nascut in 1937), creator al Centrului Pompidou si cadirii zgarie-nori Shard din Londra. Aceasta are forma a trei dealuri ondulate sau a unor valuri si incorporeaza o fatada de sticla lunga de 150 de metri si o inaltime maxima de 19 metri. Centrul gazduieste, de asemenea, expozitii temporare, evenimente muzicale si conferinte.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Berna, Elvetia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Centrul Paul Klee?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Capodopera îndrăzneață din oțel și sticlă proiectată de arhitectul italian de renume Renzo Piano merită o vizită . Zentrum Paul Klee expne operele selectate, in principal desene, din cea mai mare colectie de lucrari ale lui Paul Klee (1879-1940) si expozitii temporare ale unor artisti moderni si contemporani importanti.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum 11 luni

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.