Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Argedava din Popesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Popesti, Romania precum: adresa Cetatea Argedava, cum ajung la Cetatea Argedava, program Cetatea Argedava, preturi Cetatea Argedava, poze Cetatea Argedava, localizare pe harta Cetatea Argedava si alte detalii Cetatea Argedava.

  • Locatie: Popesti, Giurgiu, Romania

Argedava sau Sargedava este o asezare getica, cu rol de resedinta pentru capetenii, inca din vremea lui Burebista. Prima atestare documentara a acestei asezari a fost in decretul dyonisopolitan in cinstea lui Acronion din Dionysopolis.

Situata in localitatea Popesti de langa orasul Mihailesti, judestul Giurgiu, Cetatea Argedaca este un obiectiv turistic deosebit in tara noastra, fiind declarata rezervatie arheologica.

De o mare importanta pentru arheologi a fost acropola cetatii, descoperita aici, cetatea fiind cea mai importanta asezare din Campia Munteniei, unde istoricii sustin ca a locuit Burebista. Sapaturile arheologice au scos la iveala vetre de foc, colibe, unelte, depozite de grane etc.

Pe vremuri, cetatea Argedava domina valea Argesului, fiind aparata din trei parti de baltile din lunca, iar dintr-o parte de trei santuri transversale si de un val de pamant.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Popesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Argedava?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.