Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Balvanyos din Balvanyos, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Balvanyos, Romania precum: adresa Cetatea Balvanyos, cum ajung la Cetatea Balvanyos, program Cetatea Balvanyos, preturi Cetatea Balvanyos, poze Cetatea Balvanyos, localizare pe harta Cetatea Balvanyos si alte detalii Cetatea Balvanyos.

  • Locatie: Balvanyos, Harghita, Romania

Cetatea Balvanyos este situata la o altitudine de 1029 m, pe dealul Cetate, deasupra statiunii Balvanyos. Este una dintre cele mai vechi cetati din regiune, anul constructiei nefiind intrutotul cunoscut, se presupune ca ar fi intre secolele X-XI. De pe turnul cetatii impresioneaza privelistea inedita asupra intregii zone.

Se povesteste ca in timpul domniei lui Stefan aici s-ar fi aflat templele paganilor. In timpul sapaturilor arheologice in aceste locuri s-au gasit margele din vremea romanilor, dar si sulite din fier, chei vechi, ceramica medievala.

Localnicii povestesc ca cetatea ar fi fost construita de catre uriasi si zane.

Traseul pana la ruinele cetatii pleaca din statiune, este marcat cu punct galben, ajunge la Varful Mijlociu, iar mai apoi se continua cu drumul cetatii. Intregul traseu dureaza aproximativ o ora.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Balvanyos, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Balvanyos?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.