Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Bizantina Vicina din Ostrov, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Ostrov, Romania precum: adresa Cetatea Bizantina Vicina, cum ajung la Cetatea Bizantina Vicina, program Cetatea Bizantina Vicina, preturi Cetatea Bizantina Vicina, poze Cetatea Bizantina Vicina, localizare pe harta Cetatea Bizantina Vicina si alte detalii Cetatea Bizantina Vicina.

  • Locatie: Ostrov, Constanta, Romania

Cetatea Vicina este un monument istoric de interes national, situat in localitatea Ostrov, pe insula Pacuiul lui Soare. A fost construita intre anii 969 – 976, in timpul domniei imparatului bizantin Ioan Tzimiskes, fiind o constructie solida, singura fortareata a Imperiului Bizantin din Europa care a rezistat trecerii timpului.

Istoricii atesta faptul ca in timp a avut rol de cetate de vama si aparare, avand o importanta deosebita in timpul stapanirii bizantine din Dobrogea. Cetatea Vicina a reprezentat sediul flotei de razboi imperiale si garnizoana militara.

Durabilitatea zidurilor cetatii a fost data de o tehnica speciala folosita in timpul constructiei, denumita substructia de lemn, ce a fost folosita datorita pozitionarii cetatii pe un teren aluvionar. Zidurile erau cladite din blocuri de piatra fasonate, poarta de pe latura nordica avand evidente influente bizantine. Pe latura estica se afla un important element arhitectural, cheiul debarcader.

De-a lungul vremii, cetatea bizantina a trecut printr-o perioada economica infloritoare, in special intre secolele XIIIXIV, dar in anii 1421 – 1422 activitatea i-a fost oprita, necunoscandu-se motivele nici azi.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Ostrov, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Bizantina Vicina?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.