Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Blidaru din Orastioara de Sus, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Orastioara de Sus, Romania precum: adresa Cetatea Blidaru, cum ajung la Cetatea Blidaru, program Cetatea Blidaru, preturi Cetatea Blidaru, poze Cetatea Blidaru, localizare pe harta Cetatea Blidaru si alte detalii Cetatea Blidaru.

  • Locatie: Orastioara de Sus, Hunedoara, Romania

La 4 km de localitatea Costesti, judetul Hunedoara, se afla ruinele cetatii Blidaru, considerata cea mai puternica fortificatie a sistemului defensiv din Muntii Orastiei.

La o altitudine de 705 m se zaresc urmele a doua cetati. Prima cetate, mai veche, este situata in cel mai inalt punct al platoului si are patru turnuri la colturi si un turn interior pentru locuinta. Al cincilea turn este mai izolat si servea drept turn de paza in fata intrarii.

A doua cetatea are un singur turn, celelalte fiind comune ambelor cetati. Interiorul cetatii cuprinde incaperi ce serveau drept depozit pentru cereale si apa, dar si loc de ascunzis pentru aparatorii cetatii. Zidurile construite din piatra sunt legate intre ele prin pamant. Pe terasele de jos se afla patru sanctuare formate prin aliniamente de tamburi.

Cetatea Costesti Blidaru este singura cetate ce nu a putut fi cucerita de catre romani, soldatii din interiorul acesteia abandonand doar in momentul in care au epuizat reusursele de apa si de hrana.

Zidurile puternice ale cetatii au fost strategic construite incat sa sustina masini de razboi care sa traga asupra asediatorilor. Sistemul portilor consecutive este un alt punct forte al cetatii. In cazul in care prima poarta de lemn ceda, inamicul se lovea de spatele unui zid de aparare, fiind nevoit sa alerge in jurul acestuia pentru a ajunge la cea de-a doua poarta.

Cetatea Blidaru este inscrisa pe lista monumentelor UNESCO datorita originalitatii constructiei si a trecutului sau glorios, fiind un punct de atractie pentru turistii din toata lumea.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Orastioara de Sus, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Blidaru?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Orastioara de Sus