Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Ciceu din Beclean, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Beclean, Romania precum: adresa Cetatea Ciceu, cum ajung la Cetatea Ciceu, program Cetatea Ciceu, preturi Cetatea Ciceu, poze Cetatea Ciceu, localizare pe harta Cetatea Ciceu si alte detalii Cetatea Ciceu.

  • Locatie: Beclean, Bistrita-Nasaud, Romania

Cetatea Ciceu se afla pe dealul Ciceul Spanzului, judetul Bistrita Nasaud si a fost construita din piatra vulcanica cu ziduri masive.

Domeniul cetatii era format din 63 de sate iar aici se tineau targuri anuale la care participau locuitorii si negustori din toate regiunile locuite de romani.

In prezent, din acesta cetate se mai pastreaza un fragment de zid situat pe latura nord-estica si un obelisc pe care este gravat bourul de pe stema Moldovei, in partea de sud-vest, la baza fostelor ziduri.

De jur imprejurul cetatii se observa imprastiati si acoperiti cu muschi si licheni bolovanii ce au alcatuit odinioara zidurile de aparare.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Beclean, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Ciceu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.