Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Coltesti din Coltesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Coltesti, Romania precum: adresa Cetatea Coltesti, cum ajung la Cetatea Coltesti, program Cetatea Coltesti, preturi Cetatea Coltesti, poze Cetatea Coltesti, localizare pe harta Cetatea Coltesti si alte detalii Cetatea Coltesti.

  • Locatie: Coltesti, Alba, Romania

Cetatea Coltesti este situata la vest de satul Coltesti si la cca 5 km sud-vest de comuna Rimetea din judetul Alba. A fost construita in jurul anilor 1296 de subvoievodul Thoroczkay din Trascau, ca si cetate locuibila si cetate de refugiu.

Cetatea a fost ridicata de catre locuitorii din Rimetea si Coltesti pentru a se apara de invaziile tatarilor, pe o stanca calcaroasa inalta pentru a fi cat mai greu de cucerit. In anul 1470 a fost confiscata de Matei Corvin si data in grija voievodului Transilvaniei, insa dupa 40 de ani, in 1510 revine familiei Thoroczkay.

In 1514 a fost devastata de taranii lui Gheorghe Doja, iar lovitura de gratie a fost data de trupele imperiale austriece conduse de generalul Tiege care in anul 1713 distrug o buna parte din cetate. Acesta miscare a fost realizata datorita opozitiei nobililor Thoroczkay anexarii Transilvaniei de catre Imperiul Habsburgic.

Astazi mai sunt vizibile doua turnuri si o parte insemnata a zidurilor laterale.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Coltesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Coltesti?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.