Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Dacica Piatra Rosie Luncani din Bosorod, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bosorod, Romania precum: adresa Cetatea Dacica Piatra Rosie Luncani, cum ajung la Cetatea Dacica Piatra Rosie Luncani, program Cetatea Dacica Piatra Rosie Luncani, preturi Cetatea Dacica Piatra Rosie Luncani, poze Cetatea Dacica Piatra Rosie Luncani, localizare pe harta Cetatea Dacica Piatra Rosie Luncani si alte detalii Cetatea Dacica Piatra Rosie Luncani.

  • Locatie: Bosorod, Hunedoara, Romania

Judetul Hunedoara adaposteste adevarate bijuterii istorice si arhitecturale, printre care si Cetatea Piatra Rosie-Luncani, una dintre cetatile-monument UNESCO de la noi din tara.

Asezata pe platoul Piatra Rosie din satul Luncani-Alun, comuna Bosorod, cetatea a functionat intre secolele I i.H. si I d.H.

La o altitudine de 832 m, se intinde cetatea compusa din doua incinte fortificate, ridicate in doua etape.

Cetatea a facut parte din sistemul de fortificatii dacice, avand rolul de a apara capitala statului dac in fata atacurilor dinspre nord.

Una dintre incintele cetatii este mai veche, avand un plan patrulater cu turnuri interioare la colturi si un turn pe mijlocul laturii estice, cu rol de poarta de intrare prin care trecea un drum pavat cu lespezi de piatra.

Drumul era strajuit de trei turnuri de paza, iar in interiorul incintei au fost descoperite constructii apartinand unui edificiu cu elevatie din lemn, tencuit cu nuiele si compus idn doua incaperi. Era inglobat intr-o mare cladre cu peristil.

Arheologii au mai descoperit si o cisterna sapata in stanca pentru captarea apei si urmele unui sanctuar.

A doua incinta era formata din ziduri de piatra si pamant consolidate cu palisada. Interiorul acesteia a inglobat mai multe terase amenajate pentru locuire.

Cetatea a fost distrusa in timpul celui de-al II-lea razboi daco-roman.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bosorod, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Dacica Piatra Rosie Luncani?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.