Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Dacica Utidava din Targu Ocna, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Targu Ocna, Romania precum: adresa Cetatea Dacica Utidava, cum ajung la Cetatea Dacica Utidava, program Cetatea Dacica Utidava, preturi Cetatea Dacica Utidava, poze Cetatea Dacica Utidava, localizare pe harta Cetatea Dacica Utidava si alte detalii Cetatea Dacica Utidava.

  • Locatie: Targu Ocna, Bacau, Romania

Cetatea dacica Utidava este situata pe dreapta raului Trotus, la 500 m sud-est de orasul Targu Ocna. Se identifica cu asezarea mentionata de Ptolemeu in celebra sa lucrare, “Geographia”.

A fost denumita de localnici “Titelca din Poiana Chichidaului”. Datand din secolele I i.Hr. – I d.Hr., s-a constituit ca un tip de cetatuie getica.

Sapaturile efectuate au dus la descoperirea unor locuinte si gropi pentru provizii, iar materialul arheologic recoltat a fost unul bogat: unelte de fier, ceramica lucrata manual sau la roata, figurine din lut ars, margele din pasta de sticla etc.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Targu Ocna, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Dacica Utidava?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.