Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Dinogetia Garvan din Macin, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Macin, Romania precum: adresa Cetatea Dinogetia Garvan, cum ajung la Cetatea Dinogetia Garvan, program Cetatea Dinogetia Garvan, preturi Cetatea Dinogetia Garvan, poze Cetatea Dinogetia Garvan, localizare pe harta Cetatea Dinogetia Garvan si alte detalii Cetatea Dinogetia Garvan.

  • Locatie: Macin, Tulcea, Romania

Nu departe de Macin si Garvan se afla Cetatea Dinogetia Garvan, situata pe o insula numita Bisericuta. Drumul de acces implica soseaua Tulcea-Macin-Isaccea.

Aspectul initial al asezarii Dinogetia-Garvan este dat de cercetarile arheologice intreprinse incepand cu anul 1939.

Cetatea Dinogetia Garvan a fost construita in sec. al X-lea, pe teritoriul unei alte cetati ce dateaza din sec. al IV-lea. Vechea cetate a fost ridicata in timpul domniei lui Diocletian (284-305), intr-o zona strategica, avand scop militar, insa a fost abandonata la sfarsitul sec. al VI-lea.

In prezent pot fi vizitate: zidul de incinta, temeliile a 14 turnuri de aparare, o parte a strazii principale, ruine ale cladirilor din incinta cetatii. Un punct de atractie interesant este basilica romano-bizantina cu trei nave, pavata cu caramida, unul dintre cele mai vechi edificii de acest tip din tara.

Cetatea Dinogetia Garvan a fost refacuta si refolosita la sfarsitul sec. al X-lea, cand Dobrogrea a ajuns sub stapanirea Imperiului Bizantin.

Datorita trecutului sau glorios si al importantei descoperirilor arheologice, Cetatea Dinogetia Garvan a fost inscrisa pe lista monumentelor istorice.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Macin, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Dinogetia Garvan?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.