Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Drencova din Berzasca, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Berzasca, Romania precum: adresa Cetatea Drencova, cum ajung la Cetatea Drencova, program Cetatea Drencova, preturi Cetatea Drencova, poze Cetatea Drencova, localizare pe harta Cetatea Drencova si alte detalii Cetatea Drencova.

  • Locatie: Berzasca, Caras-Severin, Romania

Cetatea din satul de odinioara Drencova a fost situata in pe malul Dunarii. Se presupune ca a fost construita in jurul anului 1419. Intre anii 1429-1435 a fost proprietatea ordinului cavalerilor germani, iar din 1457 a familiei Iancu de Hunedoara.

Fiind o cetate de granita a fost atacata de mai multe ori, si chiar ruinata de turci. Data atacului nimicitor nu se cunoaste. Documentele vechi fac referiri la dimensiunile vechi: 20-25 m lungime, 15 m inaltime, iar grosimea peretilor a atins 1.5 m. Dupa construirea hidrocentralei Portile de Fier, ruinele au fost inconjurate de apele Dunarii si de atunci sunt spalate necontenit, fiind condamnate la pierire.

In prezent se vede la 25-30 m in Dunare ceea ce a mai ramas din cetate. Segmentul de zid are cca.15 m lungime, este dreptunghiular si are niste gauri. Restul zidurilor se odihneste in adancuri.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Berzasca, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Drencova?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.