Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Fagaras din Fagaras, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Fagaras, Romania precum: adresa Cetatea Fagaras, cum ajung la Cetatea Fagaras, program Cetatea Fagaras, preturi Cetatea Fagaras, poze Cetatea Fagaras, localizare pe harta Cetatea Fagaras si alte detalii Cetatea Fagaras.

  • Locatie: Fagaras, Brasov, Romania

Cetatea Fagarasului este cel mai impunator monument al tinutului, unul dintre cele mai mari si mai bine pastrate din intreaga tara si chiar din Europa.

Complexul feudal fortificat de la Fagaras , a carui constructie a inceput la sfarsitul secolului al XlV-lea si se continua, prin adaugiri succesive, pana la mijlocul secolului al XVII-lea, a fost precedat de o fortificatie din lemn, inconjurata cu un sant si val de pamant, atestata arheologic pentru secolul al XH-lea.

In secolul al XV-lea cetatea din piatra si caramida de la Fagaras este atestata ca cetate militara de aparare, cu patru turnuri bastionare la colturi si un turn de avanpost pe latura de est.

Reprezentanta a stilului renascentist, cetatea are la baza amprenta goticului transilvanean.

Incepand cu anul 1526 a fost condusa de voievodul Transilvaniei, Stefan Mailath, pentru 15 ani. In anul 1599 a intrat in posesia domnitorului Mihai Viteazu, care s-a adapostit aici cu familia sa, in timpul luptelor din 1599-1600.

Resedinta a principilor Transilvaniei, complexul feudal fortificat de la Fagaras si-a definit forma si proportiile actuale in ultima parte a secolului al XVI-lea si in prima jumatate a secolului al XVII-lea. Importante lucrari sunt intreprinse in vremea principilor Balthazar Bathory (1S89-1S94), Gabriel Bethlen (1613-1629) si Gheorghe Rackoczi I (1631-1643).

Astfel, Gabriel Bethlen a adus arhitecti italieni care au imprimat constructiei estetica Renasterii – motive florale si blazoane, stucaturi, loggii deschise in arcuri; concomitent, la colturile cetatii se construiesc cele patru bastioane – cazemata in stil italian.

In timpul lui Gheorghe Rackoczi I, au fost dublate, prin interior, zidurile exterioare de pe latura de nord si de sud, iar in spatiile create a fost aplicata umplutura de pamant, realizandu-se o rezistenta de 8 m grosime. Se construieste acum cladirea corpului de garda pe latura de est, iar santul de aparare din jurul cetatii este largit, adancit si umplut cu apa din Olt, devenind astfel un adevarat lac.

In urma acestor lucrari, Cetatea Fagarasului – centrul politico-administrativ al marelui domeniu al Fagarasului – a devenit un impunator ansamblu medieval. Adaptarile si adaugirile de constructii la care este supusa cetatea vor culmina, in secolul al XVII-lea, cu transformarea sa intr-o fastuoasa resedinta princiara, aceasta fiind perioada de apogeu a istoriei acestui maiestuos monument.

Cetatea Fagarasului este un monument istoric simbolic pentru Transilvania, datorita personalitatilor care si-au lasat amprenta asupra evolutiei sale.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Fagaras, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Fagaras?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Cetatea Fagaras, vizitata pe data de 03.07.2015, dupa o vacanta obositoare prin tara m-a relaxat atat de mult incat as lua-o de la capat! In incinta se afla Muzeul de Istorie pe care eu il consider cel mai complet muzeul al vreunei cetati sau castel pe care le-am vizitat. Superb!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.