Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Golubac din Serbia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Serbia precum: adresa Cetatea Golubac, cum ajung la Cetatea Golubac, program Cetatea Golubac, preturi Cetatea Golubac, poze Cetatea Golubac, localizare pe harta Cetatea Golubac si alte detalii Cetatea Golubac.

  • Locatie: Serbia

Cetatea Golubac din Serbia se afla la intrarea in Parcul National Djerdap, din apropierea orasului cu acelasi nume, acolo unde fluviul Dunarea se ingusteaza formand defileul Portile de Fier. Fortul se afla localizat pe drumul ce duce catre Belgrad, soseaua trecand chiar pe sub o arcada (poarta) a cetatii, care inainteaza cu o parte din turnurile de aparare pana in apele Dunarii, care l-au inundat.

Se pare ca fortul a avut un rol strategic si anume acela de a controla traficul pe Dunare si pe uscat. Turnul poligonal scund din apele Dunarii s-a numit Turnul Tunului. De aici se supravegheau navele care treceau pe fluviu. Cetatea cu trei corpuri, doua porti si zece turnuri de langa Golubat, a fost construita in secolul al 14-lea, pe locul unui castru roman. In Evul Mediu cetatea a fost disputata de Imperiul Otoman si Regatul Ungariei, cei dintai intarind-o si fortificand-o in timp. De-a lungul istoriei, fortul a avut mai multi stapani – turci, bulgari, maghiari, sarbi si austrieci. In anul 1867, castelul Golubat a intrat in posesia Cneazului sarb, Mihailo Obrenović III. Astazi, cetatea este bine conservata si constituie un punct de atractie turistica. Cine ajunge in preajma ei, se opreste si o admira, macar, daca nu o viziteaza.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Serbia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Golubac?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.